Најновије

ВОЈСКА ЗАНЕМЕЛА ОД ПРИЗОРА: Језиво откриће после експлозије у Бејруту!

Либански војни специјалци и њихове француске колеге пронашли су 79 контејнера са опасним хемикалијама у луци Бејрут, где се почетком овог месеца догодила смртоносна експлозија, обавештава либанска војска.

Бејрут (Фото: Јутјуб)

- У периоду између 14. и 22. августа, пронађено је 25 контејнера са хлороводоничном киселином, као и 54 контејнера у којима су се налазиле друге хемикалије, чије цурење може бити катастрофално - наводи либанска војска у изјави у понедељак.

Дана 4. августа либанску престоницу потресла је изузетно снажна експлозија која је слала ударне таласе километрима далеко од свог епицентра у луци Бејрут. Уништена су читави окрузи у близини лучког подручја.

Масовна експлозија, изазвана непрописним складиштењем 2.750 тона експлозивног амонијум нитрата (који су царинске службе заплениле 2014.) у бејрутској луци, довела је до широког уништења када је погинуло преко 140 људи, а више од 40.000 је повређено.

Неки недавни медијски извештаји наводе да се број погинулих од експлозије попео на 220. Више од 100 људи се воде као нестали.

Либанска влада прогласила је ванредно стање у главном граду и поднела оставку за мање од недељу дана након експлозије у Бејруту, после беса јавности што је довело до изласка на хиљаде демонстраната на улице, позивајући премијера Хасан Дијаба да одступи.

Мило пада са власти после три деценије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА