Најновије

ЗОРАНА ПОБЕСНЕЛА! НЕ ДА ФОТЕЉУ, ПА ВИКАЛА У КАБИНЕТУ: Ово је глупост, не дам да ми деле министарство!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић побеснела је кад је чула за могућност да се ресор који води раздвоји, односно да се подели на два дела: грађевинарство и инфраструктуру, и саобраћај и телекомуникације.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Због тога је, по свој прилици, кренула у одбрану своје фотеље, грчевито се борећи да добије још један мандат, и то на истој позицији, прича извор.

Иначе, уколико би дошло до раздвајања министарстава, као могући наследник Михајловићке на тој функцијие помињао се Марко Благојевић, актуелни директор Канцеларије за јавна улагања. То се министарки никако није свидело.

Драма у кабинету  

- Кад је Зорана чула да је план да се обим њеног ресора смањи, буквално је побеснела! Викала је у кабинету, говорила да је та идеја чиста глупост и најближим сарадницима рекла: "Не дам да ми деле министарство." Није спорила да је ресор преобиман, али је хвалила себе и тврдила да је способна да се с тим носи. Затим је набрајала шта је све урадила, тврдећи да нико не може да јој оспори успех. Озбиљно се нада да ће остати на овом месту и кренула је у кампању у којој прича да је најбоље да ресор остане целовит - прича извор.

О овоме је Михајловићева и отворено говорила у телевизијском гостовању, не пропустивши прилику да нахвали свој рад.

Отворена препорука  

- Гледајући тежак и озбиљан ресор који водим, мислим да сам заједно са својим тимом дала све од себе и да смо направили добре резултате. Мислим да овај ресор не треба делити, јер су уско повезане области, али све је на столу - рекла је она и набројала све велике пројекте који су урађени током њеног мандата.

Професор на Факултету политичких наука Зоран Стојиљкоивћ каже да састав владе, као и структура министарстава, зависи пре свега од коалиционог аранжмана. Наводи да је појављивање министарке Михајловић у медијима са оваквим изјавама показатељ да се залаже за још један мандат.

- Приликом формирана владе ће се очито ићи у шири коалициони састав и биће један број чланова из тзв. света експерата. Појављивање госпође Михајловић у медијима и залагање за постојећу структуру владе јесте нека врста потврде да жели, и да има шансе да се опет појави у том саставу. И тај шири оквир министарства које води је нешто за шта се она залаже, али ће коначну одлуку донети председник Александар Вучић - закључује професор Стојиљковић.

Солирање

Подсетимо, Михајловићева је у јавности позната као неко ко "солира" у односу на СНС, странку у чијем је Председништву, али и има отворена неслагања са страначким колегама. Више пута је била на тапету народном посланику СНС Владимиру Ђукановићу, али смо били сведоци и неслагања с премијерком Аном Брнабић. Подсетимо, у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре има чак девет сектора, седам државних секретара, седам помоћника министара.

Моје министарство је институција

На питање да ли се на овај начин препоручује и да ли је реаговала бурно након објаве о потенцијалном раздвајању, министарка Михајловић одговара: "Свашта. Али баш свашта."

Подсећа да је министарство у овој структури предложио и направио лично председник Александар Вучић и да је, како каже, то био добар потез.

Тврди да нема намеру да се препоручује, али да су јој препорука рад и резултати.

- И свака му част јер је тачно видео где су проблеми у реализацији пројеката. То је био његов предлог и показало се као исправно јер је овакав ресор дао резултате. А око тога ко ће бити министар, то је мање битно. Ово министарство је озбиљна институција, али је успостављен систем и због тога може да га води свако ко уме да управља пројектима. Није ово Зоранино, нити било чије друго министарство, већ грађана Србије, и успостављено је да буде ефикасно и да резултате - каже Михајловићева.

Хрватски ветеран послао стопало српском ратном војном инвалиду. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА