Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА У НОВОЈ БОРБЕНОЈ ФОРМАЦИЈИ: Морамо да се спремимо за сукоб са Русијом и Кином!

Национална гарда преселиће већину својих бригада под команду Осме дивизије, док реорганизује своје борбене формације како би снагама пружили више борбене моћи, а неким војницима нове могућности за каријеру, рекли су војни званичници.

Америчка национална гарда (Фото: flickr. com)

- Овај потез гарде обележиће значајно повећање броја потпуно попуњених дивизија које војска може да распореди, јер је само 10 активних дивизија службе попуњено подређеним јединицама - изјавио је генерал потпуковник Данијел Хокансон, директор Националне гарде. 

- Повећање на 18 комплетних дивизија војске долази у тренутку када званичници војних служби сматрају да би велики сукоб са највећим ривалима, Русије и Кине, захтевало ангажовање комплетних дивизија - додао је Хокансон.

У последње две деценије војска се фокусирала на своје мање борбене бригадне тимове као своје примарне елементе за борбу против терористичких организација и размештања која су усмерена на "помоћ снагама других народа".

- Када погледате Националну стратегију одбране из 2018. године, и упоредите са снагама и организацијом војски наших супарника, очигледно је да постоји потенцијал да дође до сукоба великих размера, а те борбе би биле на нивоу дивизије - рекао је Хокансон у интервјуу за америчке медије.

Након проучавања формација, Хокансон је утврдио да армијска гарда има доста бригада и батаљона који ће попунити дивизије, што ће формацијама омогућити да заједно обучавају и успостављају успоставе јаке везе како би били што ефикаснији у заједничкој борби.

Хокансон је подсетио да се Национална гарда у последњих 20 година углавном користила "код куће", помажући приликом природних катастрофа, демонстрација и током пандемије коронавируса, али јединице су учествовале и у рату на Блиском истоку и Авганистану. Сада је фокус да се те јединице припреме за евентуални сукоб са највећим војним силама, Русијом и Кином.

- Ми не желимо рат, наш циљ је да спречимо сукоб - закључио је Хокансон.

Сраман текст Блумберга о сукобу Кине и Америке, Пекинг пореде са нацистичким Берлином прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА