Најновије

Лажни премијер на КиМ гради комунистички култ

Приштина страхује од изолације и нарушавања односа са САД, а „Репортери” подсећа на речи Роналда Регана: „Комунистички режим у Албанији је више дивљи од било чега што смо икада видели у свету”.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Није новост да је премијер привремених институција у Приштини Албин Курти свакодневно на удару оштрих критика, али су у последњем низу пажњу привукли наводи да намерава Косово да врати у доба комунизма и владавине Енвера Хоџе у Албанији. Ово би се могло протумачити као страх албанске јавности од тога да ће тзв. Косово одвести у изолацију и нарушити односе са САД. Његови критичари из редова опозиције и интелектуалне елите иначе се не устручавају да му иронично поруче да је „геније” зато што је уместо признања успео да добије нови статус кво. Оптужују га и да је влада на чијем је челу „кућа будала” зато што је одбијен пројекат за амерички гас, а оцењују и да је „дериште” због тога што 22 године од сукоба на КиМ „продаје” причу о храбрости, односно „звецка оружјем”. „Варалица и неуспех имају име – Албин Курти”, гласи један од слогана који је очигледно настао по узору на паролу „Слобода има име – ОВК”.

Сада се на све те критике надовезао и текст под насловом „Опасност од радикалне левице на Косову”, који је недавно објављен на порталу „Репортери”. У њему се подсећа да је народ у Албанији трпео и патио под комунистичким режимом Енвера Хоџе, а затим наводи да је радикална левица однела апсолутну победу на последњим парламентарним изборима на Косову. Подсетимо, на ванредним изборима одржаним у фебруару 2021. године победио је покрет Самоопредељење, освојивши 50,28 одсто гласова, а Курти је други пут постао премијер привремених институција у Приштини. „Радикална левица која данас влада Косовом следи план сличан комунистичкој диктатури, промовишући идеологију и моћ над индивидуалном слободом и независношћу. Време је да сви застанемо и размислимо о овом важном изазову”, наводи се у тексту.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА