Најновије

"НИКАДА НИСМО БИЛИ СПРЕМНИЈИ ЗА РАТ!" Ирански министар одбране: Упркос америчким санкцијама, наоружали смо се!

Ирански министар одбране, бригадир Амир Хатами, нагласио је да су "иранске оружане снаге више него икад спремне да бране земљу".

Иранска војска (Фото: јутјуб)

Портпарол Савета Шуре, Одбор за индустрију и рударство, Хајатулах Фироузи, рекао је у изјави за ИСНА да је током састанка одбора Бригадир Хатами објаснио положај одбрамбених снага Исламске Републике и рекао да је „упркос неправедним санкцијама,  успели смо да ојачамо одбрамбену способност, да постигнемо изузетан напредак и Министарство одбране је успело да задовољи стварне потребе оружаних снага у подручјима копнене, ваздушне и морске борбе.

Додао је да је, према бригадиру Амиру Хатамију, „развој ракетне снаге, припрема и изградња најнапреднијих система противваздушне одбране и самодовољност у ваздушним, морским и копненим борбеним постигнућима и системима електронског ратовања један од приоритета Министарства одбране, истичући да су оружане снаге спремне више него икада раније да бране границе земље од својих непријатеља.

Агенција Тасним известила је да су "иранске снаге обучене да изведу удар на амерички носач авиона током вежби у заливском региону и западном делу Ормуског мореуза, користећи реплику америчког ратног брода Нимиц.

Агенција је саопштила да је иранска војска такође обучена у операцијама заузимања бродова помоћу чамаца и хеликоптера

Како ће Русија узети Цариград под своју контролу, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА