Најновије

Запад има решење за Украјину? Неће се допасти ни Кијеву ни Москви

Представници западних земаља тренутно раде на варијантама споразума за окончање сукоба у Украјини, али њихови услови нису у интересу, ни Москве нити Кијева.

Представници западних земаља тренутно раде на варијантама споразума за окончање сукоба у Украјини, али њихови услови нису у интересу, ни Москве нити Кијева, пише "Волстрит џурнал".

„Неки западни званичници разрађују грандиозне споразуме за окончање рата, али они не одговарају циљевима ни Кијева нити Москве“, пише лист.

Истовремено, како се наводи у чланку, главни циљ Украјине - а то је „обнављање њеног територијалног интегритета“ - на дугом је штапу због ограничене подршке кључних савезника који се плаше да преузму непотребне „трошкове и ризике“. Као пример несигурних партнера украјинских власти, лист, између осталог, наводи САД и Немачку.

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Руску Федерацију на преговоре, за шта Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог. Раније је Кремљ саопштио да не постоје предуслови за прелазак ситуације у Украјини на миран курс, апсолутни приоритет за Русију је постизање циљева специјалне операције, а тренутно је то могуће само војним путем. Како наводе у Кремљу, ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир де факто ситуација и нова реалност, сви захтеви Москве су добро познати.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев поручио западним лидерима

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА