Најновије

ТАЧИ СКЛАЊА СВЕДОКЕ ЗЛОЧИНА: Терористи ОВК убијали Србе, а приштинска власт их новим законом проглашава херојима!

Тзв. Косовски парламент данас ће гласати за закон о заштити ратних вредности терористичке "ослободилачке војске косова" ("овк"), којим се не само ограничава слобода говора већ и застрашују потенцијални сведоци на суђењима командантима терористичке "овк" за почињене злочине, сматрају саговорници.

Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Контроверзни закон, такође, велича и недела терористичке организације која је позната по бројним злочинима над Србима - убијању, мучењу, отмицама...

Велика опасност

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да ниједан закон не може и неће опрати крваве руке Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја и осталих злочинаца ОВК.

- Тај закон је уперен против Срба. Овим пљују у лице нашим жртвама и хоће да ућуткају Србе. Може Приштина да прогласи злочинце ОВК и за свеце, али истину о убијању Срба неће зауставити. Тачи мисли да ће оптужница о његовим злочинима нестати тек тако. Преварио се, јер његове крваве руке не може ништа да опере - поручује он.

Опструкција

Посланик Милован Дрецун сматра да је овај закон велика опасност јер може да угрози будућа суђења на којима треба да се појаве садашњи политички лидери Приштине, а некадашње вође ОВК.

- Ово је досад невиђено, јер је закон првенствено усмерен да опструише рад специјализованих већа и застраши потенцијалне сведоке. Албански лидери се очигледно плаше командне одговорности и желе да спрече сведочења. Велика је опасност да потенцијални сведоци одустану од сведочења или промене првобитни исказ, јер се по повратку на КиМ, по овом закону, могу оптужити за издају - упозорава Дрецун.

Странци се побунили

Скандалозан закон, који без гласова Срба има већину у парламенту, предвиђа да сви грађани КиМ морају да поштују и штите вредности борбе терористичког ОВК. У нацрту пише да је „оружана борба народа Косова са ОВК на челу била у циљу ослобођења Косова“, као и да су ветерани ОВК заштићени овим документом. Уз то, законом се штите и застава, грб, архива ОВК, генералштаб, штабови оперативних подручја..., а свако непоштовање строго ће се кажњавати новчано, али и затворским казнама.

Против закона је устао и амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет, који је упозорио да се тим законом „криминализује слобода говора и застрашују грађани“.

Палмер: Подржавамо дијалог уз посредство ЕУ

Метју Палмер, специјални представник Стејт департмента за западни Балкан, изјавио је да су САД усредсређене на подршку дијалогу Београда и Приштине који предводи ЕУ и који би требало да доведе до договора две стране. Он је рекао да би „у свом идеалном облику споразум Србије и Косова требало да доведе до узајамног признања две стране“:

- Прича о размени територија или било ком другом потенцијалном аспекту договора скреће пажњу са кључног циља - да Србија и Косово и њихове владе седе и раде на проналажењу пута за нормализацију односа. Ми подржавамо тај процес, тако да мислим да је ирелевантно и ометајуће говорити о питањима као што је размена територија.

Потресно сведочење писца који је на Косову видео сав пакао српског народа прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА