Најновије

ОГЛАСИО СЕ ЂУКАНОВИЋ ПА КРЕНУО ДА БЛАТИ ВОЉУ НАРОДА: Опозиција има изливе нетолеранције, агресије и примитивизма! (ВИДЕО)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да су у понедељак увече на улицама црногорских градова виђени ''изливи нетолеранције, агресије и примитивизма''.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

''Инциденти нису никога изненадили, славље још мање. Разлога за славље победника увек има, али то славље увек подразумева цивилизован однос према другим грађанима и према очувању стабилности Црне Горе. Ми смо синоћ видели један излив нетолеранције, агресије и примитивизма. Покушаја обрачуна са људима који другачије мисле", казао је Ђукановић у интервјуу за Њузмакс Адриа, пренео је РТ ЦГ.

Он је додао да су, не само у Црној Гори, већ и у региону присутна два супротстављена погледа на будућност.

''Један је онај којег персонификује досадашњи састав власти у Црној Гори, који наше земље види у Европској унији и у европском и евро-атланском систему вредности. Насупрот томе имамо врло žивахан онај национализам из деведесетих година, који је у новим околностима, неким новим подстицајима пробуђен и који очекује да окрене точак историје унатраг, али мислим да то не моžе", казао је Ђукановић.

Када је у питању формирање нове владе, Ђукановић верује да ће се ускоро видети расплет.

"Да ћемо од оних који ће располагати са 41 мандатом у парламенту добити понуду за формирање владе. Ја сада не žелим да нагађам", казао је.

Упитан да ли су странке које ће имати 41 мандат у парламенту три опозиционе странке, он је казао: "Видећемо. За сада имамо такву најаву. Доста су удаљени њихови програми", казао је он.

На питање "да ли ће он покушати да утиче", Ђукановић је одговорио да неће.

"Не. Зашто бих. Ако постоји нешто што их зблиžажва то је žжеља да смене ДПС. Где ћу бити ја - ја сам ту где сам, врло чврсто уверен у исправност својих политичких становишта", казао је Ђукановић

"Црна Гора прва ослобођена, Србија следећа на реду." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА