Најновије

ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА! Када прочитате цифру, неће вам пасти на памет да их прекршите

Министар здравља Златибор Лончар најавио је за Телевизију Пинк да ће заједничке екипе инспектора Министарства здравља и полиције контролисати окупљања људи у броју већем од дозвољених 30 и да ће против прекршилаца подносити пријаве.

Лончар (Фото: srbija.gov.rs)

Министар је рекао да је Кризни штаб прошле недеље релаксирао неке мере због добрих резултата, рачунајући на личну одговорност и поштовање мера, али да се то није десило.

"Имали смо ванредну седницу штаба јер не желимо да угрозимо полазак у школу и здравствене раднике. Добили смо снимке окупљања у затвореном простору са 200, 300, па до 600 људи, 'пена партија' са више стотина учесника, а није време за то и одлучили смо да то нећемо толерисати", рекао је министар.

Он је додао да је до сад написано око 100 прекршајних пријава, а да ће од сада заједно припадници Министарства здравља и полиције контролисати окупљања, а да је отворен и број 011-635 03 22 на који грађани могу пријавити оне који не поштују мере.

"Казне су 500.000 динара минимум, нећемо о мањим казнама да размишљамо јер је најважније здравље", рекао је Лончар и додао да један дан лечења на интензивној нези кошта више од 1.000 евра, те да државу много кошта та неодговорност.

Лончар је додао да подаци о броју заражених директно зависе од понашања градјана и да је боље реаговати превентивно.

Када је реч о новој школској години министар здравља замолио је све да поштују прописане мере.

Лончар је грађане позвао на јединство, истакавши да је оно неопходно и у борби против короне, али и у одлучујућим тренуцима у којима се Србија налази, те је позвао грађане да сви стану уз председника Александра Вучића да не остављамо проблеме нашој деци, ако сад имамо прилику да решимо нешто што ће нашој деци да олакша будућност.

Мило спреман на све да би остао господар Црне Горе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА