Најновије

ШЕФ АМЕРИЧКЕ АВИЈАЦИЈЕ ОТКРИВА: Ево где ће се водити следећи рат

Начелник штаба америчког ваздухопловства Чарлс Браун млађи именовао је вероватно место будућег великог рата у коме би та земља учествовала. Лист Defence News објавио је публикацију првог црног начелника штаба у историји ваздухопловства Сједињених Држава.

B-1b (Фото: Pixabay)

Према Брауну, будући рат у којем ће учествовати Сједињених Држава неће бити сличан сукобима у протекле две деценије. „Рат будућности неће се водити далеко од наших обала“, рекао је он.

Војска је уверена да ће одговарајући сукоб у којем ће учествовати САД због борбених губитака и егзистенцијалних ризика за нацију подсећати на оно што се догодило земљи током Другог светског рата.

У чланку о Брауну млађем, лист напомиње да ће нови шеф штаба морати да се суочи са противљењем конгресмена који се противе затварању војних база са застарелим летелицама у њиховим окрузима. Defence News такође примећује да ће главни трошкови модернизације током вођства Брауна млађег пасти на војно-индустријску компанију Northrop Grumman, која је заслужна за стварање нових тешких стратешких бомбардера B-21 Raider и нове интерконтиненталне ракете Ground Based Strategic Deterrent.

Како је руски конвој кренуо према америчкој војсци у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА