Најновије

ЗВЕКИ ШАЉЕ ПОЛИТИЧАРЕ У ЗАТВОР! Прикупио нове доказе за убиство Ђинђића

Звездан Јовановић (55), звани "Звеки", у својој књизи „Вучје стазе“ о убиству српског премијера Зорана Ђинђића (48) именоваће политичаре из тадашње демократске власти и полиције, за које тврди да су умешани у атентат, а за своје тврдње набавио је и документацију. Некадашњи командант „црвених беретки“ у књизи неће штедети никога од политичара, али неће никога ни лажно оптуживати. Јовановић књигу пише већ шест година, а у њој ће се наћи досад необјављени детаљи о атентату.

Звездан Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Звездан годинама истражује све око атентата и на крају је прибавио и званичну документацију од државних органа. Много тога је испливало на суђењима која је обележила та стигма створена око ЈСО. Звездан слаже пажљиво све те детаље и коцкице, поткрепљујући их званичним документима државних органа. Колико знам, никога не штеди од политичара, али им ни не додаје - открива Звезданов адвокат Градимир Налић.

Он наводи да Звездан у књизи описује свој ратни пут и ратни пут својих другова, због чега се књиге и зове „Вучје стазе“. 

- У другом делу описује тренутак када је ухапшен и од њега изнуђено признање, које је наравно оповргао током поступка. Све остало што намерава да открије може да се сведе на две ствари. Звездан у тој књизи слаже пажљиво све те детаље и коцкице, поткрепљујући их званичним документима државних органа. Склапа једну причу која је одавно мање-више видљива. Досад нема реакције и то је одговор да ли ће то бити бура или ће се све завршити у општем ћутању. Он открива и нека своја сазнања која ће поделити са читаоцима. По мом мишљењу, колико сам видео, он то ради изванредно, а његова лична сазнања ћемо морати сви да сачекамо - каже Звезданов адвокат Градимир Налић.

Он наводи да Звездан пише на компјутеру, али да нема интернет.

- Има нужне програме за претраживање, али нема цивилизацијско достигнуће да иде у корак са животом. Постоје начини да се његова комуникација ограничи софтверски и ми ћемо радити на томе да се правилник у том правцу побољша. Искључен је из живота у потпуности. Проток времена је дао нова сведочења актера тог доба који су писали књиге и потрчали пред руду. Сада ће због тога морати и да објашњавају не само читаоцима већ, надам се, и државним органима - напомиње Звезданов адвокат.

Налић истиче да његов клијент увек води рачуна да не стави своју државу или своје другове у лош положај у односу на догађај из тог времена јер, како наводи, много тога може да се злоупотреби. У плану је и електронска презентација те књиге.

- Звездан није снајпериста. Ту улогу му је доделила полиција која је креирала причу о Звездану Јовановићу као убици. Саслушан је оружар ЈСО, који није потврдио да је тај снајпер из јединице, а он је донео и материјалне доказе, званичну евиденцију из ЈСО, о томе коме је припадао даљиномер и како га је полиција и од кога одузела, са којег је утврђивана наводна удаљеност стрелца од циља. Припадао је потпуно другом припаднику ЈСО. Даљиномер никад није одузет од Звездана, како је то Миле Новаковић написао. Постоје материјални докази од ког је одузет и где је завршио - наглашава адвокат Налић.

Вилијам Вокер биће саветник Хашима Тачија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА