Најновије

ОВАЈ РАТ ТРАМП МОРА ДА ДОБИЈЕ: Потписао указ којим удара на моћни лоби! (ВИДЕО)

Недељни твит америчког председника Доналда Трампа био је кратак са детаљима његових најновијих наредби које су усмерене на фармацеутско пословање, али је текст објављен на веб страници Беле куће појаснио да систем Медикер за старије од 65 година неће платити лекове више него у било којој другој развијеној земљи.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Недељни твит америчког председника Доналда Трампа био је кратак са детаљима његових најновијих наредби које су усмерене на фармацеутско пословање, али је текст објављен на веб страници Беле куће појаснио да систем Медикер за старије од 65 година неће платити лекове више него у било којој другој развијеној земљи.

Амерички председник Доналд Трамп потписао је нову извршну наредбу чији је циљ смањење високих цена лекова за старије особе.

У твиту у недељу поподне, Трамп је написао: „Моја најповољнија нација наредба ће победити да наша земља добије исту ниску цену коју велике фармацеутске куће дају другим земљама“.

„Дани глобалне бесплатне вожње на рачун Америке су прошли и цене се брзо спуштају! Такође су управо окончани сви попусти посредницима, даље снижавајући цене. “

Председник у свом твиту није открио детаље наредбе, али је у тексту на веб страници Бијеле куће објашњено да ће систем Медицаре, за старије од 65 година, финансирати из савезних држава, платити само „цену најисплативије државе“ - или најнижу доступност у било којој државе чланице Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) са „упоредивим“ нивоом економског развоја. „Американци плаћају лекове на рецепт по глави становника више него становници било које друге развијене земље на свету“, наводи се у преамбули наредбе. „Неприхватљиво је да Американци плаћају више за потпуно исте лекове, често прављене на истим местима.“

„Владе других земаља регулишу цене лијекова преговарајући са произвођачима лекова како би обезбиједили повољне цене, остављајући Американцу да надокнаде разлику - ефикасно субвенционисање иновација и јефтине лекове за остатак света“, најављено је.

Наредба није први Трампов потез против „Велике фармације“ (Биг Пхарма). У јулу су потписана четири наредна уговора за смањење цене лекова на рецепт, укључујући омогућавање попуста и увоза јефтинијих производа из иностранства.

2018. године оптужиле су стране компаније за уговарање цене на америчком тржишту, наплаћујући далеко више лекова него у другим земљама.

„Деценијама су друге земље намештале систем тако да Американци много више наплаћују потпуно исти лијек“, рекао је. „Лекарске компаније у страним земљама биће одговорне за то како су систем поставиле против америчких потрошача.“

Трговинско тијело Фармацеутски истраживачи и произвођачи Америке су узвратили, извршни директор Степхен Ј. Убл инсистира: „Администрација ствара огроман дестимулативни фактор за истраживање у америчкој биофармацеутској истраживању и производњи“.

Убл је рекао да је наредба примарне компаније да преусмери „критичну пажњу и ресурсе“ са рада на КОВИД-19 за реструктурирање пословних модела у складу са извршним наредбама.

Трамп је напао ТВ рекламу компаније за лекове тврдећи да ће његова политика повећати цене за старије особе, твитујући: „Оно што сам урадио смањиће цену за најмање 50 одсто, а Биг Пхарма тиме није задовољан“.

Председник Русије након састанка са Лукашенком донео неочекивану одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА