Најновије

ПУКО МУ ФИЛМ! Путин одбрусио Макрону: Оптужбе о тровању Наваљног су неумесне!

Руски председник Владимир Путин рекао је у телефонском разговору са француским председником Емануелом Макроном да су неумесне неосноване оптужбе против Русије о наводном тровању руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног, саопштио је Кремљ.

Макрон и Путин (Фото: РИА)

- Тражимо од Немачке да нам преда резултате медицинских тестова Наваљног - рекао је Путин.

Међутим, Немачка то за сада не жели да уради.

Како преноси Ројтерс, председник Француске је изразио дубоку забринутост због "злочиначког дела почињеног против Алексеја Наваљног".

- Приоритет је да се све разјасни без икаквог одлагања, све о околностима и одговорности за овај покушај атентата - навела је Макронова канцеларија у саопштењу које су издали после телефонског разговора са председником Путином.

Француски лидер изразио је пуну солидарност са Берлином у погледу будућих корака у вези са овом ситуацијом, преноси Спутњик.

Болница Шарите је на Твитеру објавила да се здравствено стање Наваљног побољшава и да тренутно може накратко да устаје из кревета. Како пише Њујорк тајмс, позивајући се на изворе из Немачке, Наваљни је немачком тужитељу открио да планира да се врати у Русију.

- Не жели да буде у егзилу у Немачкој. Жели да се врати кући, у Русију, и настави мисију. Потпуно је свестан свог стања, оног што му се догодило и зна где се налази - рекао је неименовани немачки званичник.

Подсетимо, Наваљни се разболео у Русији 20. августа. Тренутно се налази на лечењу у болници у Берлину, а прошле седмице се пробудио из индуковане коме. Његови сарадници су одмах рекли да сумњају на то да је отрован, а у међувремену су немачки лекари потврдили да је у себе унео отров новичок. Немачки министар спољних послова Хајко Мас рекао је да сада када су резултати тестова потврђени не очекује никакве критике на рачун његове земље, алудирајући на одговор Кремља.

Или Наваљни није отрован „новичоком“ или уопште није отрован! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА