Најновије

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА!? У свим школама у Србији креће обука за прихват деце мигранта

Покрет Доста је било (ДЈБ) је питао власти у Србији због чега је Министарство просвете у допису од 2. септембра позвало просветне раднике у основним и средњим школама у целој земљи да се пријаве на обуке за укључивање деце миграната у наставу, саопштила је та странка.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

ДЈБ је оценило данас да Министарство просвете „није у стању да организује наставу за децу у Србији“, и да „деца тек сваке друге седмице иду у школу са скраћеном наставом што ће практично осакатити целу генерацију деце и оставити несагледиве последице“, али зато има времена да се бави „обукама за све школе у Србији о укључењу миграната у наставу“.

У саопштењу ДЈБ наводи да су то „мигранти за које Влада Србије тврди да не постоје“, као и да МУП није одговарао на више пута постављана питања посланика ДЈБ, у претходном сазиву Народне скупштине, о томе колико миграната тренутно борави у Србији, на које локације су распоређени и колики је њихов број на свакој од локација.

ДЈБ наводи да није добио одговор од МУП-а када је у јануару ове године затражио податке о броју миграната који су од државе Србије добили потврду о израженој намери за добијање азила у страној држави у периоду од 1. јануара 2016. до 31. марта 2020. године, те која је њихова држава порекла.

Корона може да нестане за један да, како је то могуће сазнајте ОВДЕ.


Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА