Најновије

РАКОВИЋ: Ево када ће Црна Гора повући признање Косова! (ВИДЕО)

Историчар , доктор Александар Раковић оценио је да ће доласком нове власти у Црној Гори престати сегрегација Срба и да је споразум који су потписали победници избора "прелазно решење".

Раковић (Фото: Хелм Каст)

"Изборе у Црној Гори добила је српска опозиција захваљујући Српској православној цркви и литијама. Споразум који је потписан представља прелазно решење , мада по мом мишљену у њему није требало истицати тачке као што је прекид сарадње са НАТО, јер то није могуће остварити до 2037. године. Требало би се бавити темама које су горуће", оценио је Раковић у емисији "Скенирање" у продукцији Хелмкаста.

Он је додао да очекује да је ово "корак ка уједињењу српских земаља" и да би "кроз који годину стара тробојка Црне Горе требало да се завијори на улицама Београда и Бања Луке на дан јединства српског народа".

Раковић је казао да тренутна већина У Црној Гори "не може у наредних годину дана да повуче признање независности Косова и Метохије", али да очекује да ће се то догодити у наредних неколико година.

Раковић је казао да је коалиција направљена од три различите структуре  и да када такве структуре праве владу морате да правите "непринципијелне компромисе и нађете минимум заједничких интереса". Он је оценио да је споразум могао да буде много бољи и да није било потребе да се неке тачке у њему и нађу.

"Недостају две тачке -закон о вероисповести и да ће Црна Гора отоплити односе са суседима који су неоправдано заоштрени, а ми би и са таквом формулацијом схватили да се то односи на Србију ", рекао је Раковић.

Шта ће се у наредном периоду дешавати у Црној Гори, какви ће бити односи са Србијом и према српском народу, да ли је ово коначни крај Мила Ђукановића  И ДПС-а погледајте у најновијој емисији "Скенирање" у продукцији Хелмкаста. Аутор и водитељ је Оливера Миливојчевић.

Шаровић открио позадину пребијања у Новом Саду. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА