Најновије

ЛИБИЈА СЕ ПУНИ ПЛАЋЕНИЦИМА, ШТА ТО РАДЕ ПУТИН И ЕРДОГАН? Пентагон изнео шокантне бројке

Пентагон тврди да су Русија и Турска током 2020. године пребациле у Либију на хиљаде бораца да учествују у сукобу тзв. Владе у Триполију и Либијске националне армије са седиштем у Бенгазију.

ЛНА (Фото: Јутјуб)

Извештај Пентагона који је данас објављен говори о томе да је Турска до сада из Сирије у Либију пребацила 5000 бораца да се боре на страни снага из Триполија. Пентагон тврди да су терористи пребацивани турским војним авионима.

За разлику од Пентагона, Сиријска опсерваторија за љутска права са седиштем у Лондону тврди да је тај број три пута већи и да су Турци у Либију довели 15 000 сиријских терориста и да их плаћају да ратују на страни снага Триполија.

Пентагон тврди и да је Русија у Либију послала 3 000 бораца из приватне агенције Вагнер да ратују на страни Либијске националне армије, као и још 2 000 Сиријаца.

Међутим, док је у извештају Пентагона тачно наводи када су терористи пребацивани из Сирије турским авионима, којим групама припадају и који људи их предводе, за тврдње о руским плаћеницима Пентагон није изнео доказе.

Шест могућих сценарија која Мило може да уради, нека су крвава, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА