Најновије

Шта предвиђа заједничка платформа лидера победничких коалиција у Црној Гори?

У ноћи за нама, Црну Гору нису реметили немири, инциденти и проблематична славља резултата парламентарних избора. По свему судећи, прихваћен је апел челника три победничке коалиције да се мирно и трезвено, без реваншизма, одвијају промене у Црној Гори. Лидери коалиција су усагласили платформу о конституисању нове власти и потврдили да ће Црну Гору развијати као демократску, грађанску државу, и да неће изневерити националне интересе.

Здравко Кривокапић (Фото: Јутјуб)

Лидери све три победничке коалиције су првим договорима утврдили основне принципе конституисања будуће власти.

ти националне интересе.

Лидери све три победничке коалиције су првим договорима утврдили основне принципе конституисања будуће власти.
Наговестили су да од обећаног не одустају и да постоји могућност да се пронађе заједнички пут у промени власти и оствари јединство коалиција које међусобно, имају и различите политичке оријентације.

Усвојена платформа управо то најављује.

"Где смо јасно послали поруке – да ми гледамо у будућност, а не у прошлост, да нема промене спољнополитичког курса Црне Горе, да смо спремни да реализујемо све међународно преузете обавезе. Да смо спремни да спроведемо реформе у уведемо Црну Гору у Европску унију. Да поштујемо Устав Црне Горе. Да верујемо једино у грађанску Црну Гору", рекао је Алекса Бечић, лидер коалиције "Мир је наша опција".

Такође, каже, "држимо испружену руку мањинским партијама да заједно вршимо власт и да ћемо са стручним и морално неспорним људима формирати власт и кренути да миримо и економски и морално опорављамо наше друштво".

Притисци, уз овако тесну већину – а три бивше опозиционе коалиције, победиле су за један посланички мандат, били су и очекивани, а чини се да су им највише изложени управо у коалицији "Црно на бијело".

"Упркос стотинама позива, упркос хиљадама и хиљадама порука које сам примио у претходном периоду, упркос позивима мојих колега из региона, ја дајем реч да Дритан Абазовић и коалиција "Црно на бијело" неће подлећи ни под једним притиском и да ће се стриктно водити само националним инересима Црне Горе", рекао је Абазовић.

Заједничка платформа, која ће се разрађивати наредних дана, предвиђа и формирање експертске владе, потпуну посвећеност примени Устава и закона, али и измену дискриминаторских закона, попут оног који је и покренуо лавину протеста против ДПС-а – Закона о слободи вероисповести.

Шта је митрополит Амфилохије поручио провокаторима, погтледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА