Најновије

ЧЕСИ ИЗАШЛИ НА УЛИЦЕ, ПРОТЕСТУЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Траже да се Земан оптужи за издају (ВИДЕО)

Око 10.000 Чеха окупило се данас у Прагу на протесту против председника Милоша Земана, тражећи да Сенат, горњи дом чешког парламента, против њега подигне оптужницу за издају.

Протест у Прагу (Фото: Јутјуб)

Учесници протеста сматрају да је Земан, недавним коментарима, стао на страну Русије када је реч о наводном учешћу шпијуна из те земље у експлозији складишта муниције у Чешкој 2014. године и изазвао сумњу у извештаје безбедносних и обавештајних служби у вези с тим догађајем.

Они су позвали Сенат да подигне оптужницу за издају против Земана, којег називају "слугом Кремља" и за којег тврде да представља "безбедносни ризик" по земљу, преноси АП.

Траже и да Земан поднесе оставку, додаје Ројтерс.

Сенат је већ најавио да се разматра подизање оптужнице против Земана.

Учесници протеста, који су носили заштитне маске и поштовали правила о држању дистанце, окупили су се на Вацлавском тргу у Прагу, а скупови су одржани и у десетак других градова широм Чешке.

Земан је у недељу рекао да је могуће да је експлозију могла да изазове људска грешка и позвао власти да истраже ту опцију.

Чешке власти су 17. априла саопштиле да је Москва наводно одговорна за експлозију, након чега је из Прага протерано 18 руских дипломата под сумњом да су агенти руских специјалних служби, а руско министарство је узвратило истом мером и протерало чешке дипломате.

О горкој истини коју су Американци сазнали прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА