Најновије

ДОДИК СТАО У ОДБРАНУ СРБА! Сарајево не може да шаље војску на границу са Србијом!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је БиХ земља заробљена најчешће максималистичким захтевима бошњачке политике и да не може да реши ниједан озбиљан проблем.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да бошњачка страна настоји да кроз сваку, па и минималну ствар, наметне причу о централизацији или покуша да буде одлучујући фактор у свему.

Пребацивање одговорности за мигранте

- То је нешто што се рефлектује и на Граничну полицију. БиХ изворно има само девет овлашћења, једно до њих су миграције. БиХ је показала да не зна да управља њима - рекао је Додик, преносе бањалучке Независне новине.

Он је оценио да се до сада се у вези са проблемом миграција само пребацивала одговорност са једног на други ниво власти.

- Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону где је концентрисно 10.000 мииграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева - да су они ту на неки начин добродошли и да један део тог политичког естаблишмента политичког Сарајева рачуна да ће они ту и да остану - нагласио је Додик.

Он је истакао да је то оно што се коси са интересом Срба и Хрвата и да су зато морали да имају различите приступе о том питању.

Заборавите на Оружане снаге

Поновио је да је последњих месеци политичком Сарајеву најважније да, наводно, због миграната постави Оружане снаге БиХ на границу, и поручио да се то неће десити.

- Кључно је питање зашто би ми постављали војску на границу са Србијом. Они не желе да решавају питање Граничне полиције, да би изазвали проблем који желе да решавају ангажовањем војске - рекао је Додик.

Он је навео да се одлука о ангажовању Оружаних снага доноси консезусом у Председништву БиХ, чији је он члан, па због тога неће ни бити донета.

Војска кренула у муњевите ваздушне нападе на положаје непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА