Најновије

ТРАМП У УН: Америка помогла на нормализацији економских односа Београда у Приштине

Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас на виртуелној седници Генералне скупштине Уједињенх нација да Сједињене Америчке Државе испуњавају своју судбину миротворца, након што су помогле да се постигну споразум о нормализацији економских односа Београда и Приштине, као и споразум о нормализацији односа између израела, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Трамп је у говору оценио да Светска организација мора да тражи одговорност Кине зато што није успела да спречи ширење корона вируса од којег је преминло око 200.000 Американаца и скоро милион људи широм света.

Он је оптужио Кину да није на време поделила информације о новој заразној болеасти, коју назива "кинеским вирусом".

Генерални секретар УН Антонио Гутереш упозорио је у уводној речи да се свет суочава са "епохалном" зрдавственом кризом, преноси АП.

Указао је и на највећу економску несрећу и губитак радних места од Другог светског рата, опасне претње људким правима и претњу новиог хладног рата између САД и Кине.

Бразилски предаседник Жаир Болсонаро одбацио је критике на рачун своје владе због политике у области заштите животне средине.

Бранио је и начин на који је Бразил, друга земљха на свету најтеже погођена корона вирусом, одговорио на пандемију, преноси Ројтерс.

Два руска бомбардера крстарила дуж граница Белорусије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА