Најновије

Зорана не да фотељу? Остали министри донели одлуку

Влада Републике Србије није добровољна хуманитарна организација. Нити је то икад игде била, нити то јесте, нити то треба да буде, поручила је Зорана Михајловић, министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, када смо је питали да ли би се и она попут Расима Љајића и Александра Вулина одрекла министарске позиције.

Зорана Михајловић (Фото: srbija.gov.rs)

Она је поручила и да ове њене колеге вероватно имају своје разлоге.

- Мене је бирао председник и са њим сам договарала шта и како треба урадити. Са њим ћу се и даље договарати. Никада се не склањам од изазова и посла - казала је Михајловићева.

Од министарске фотеље би одустао Бранислав Недимовић.

- Увек, ако странка каже - поручио је он.

Министарка правде Нела Кубуровић поручила је да треба пружити шансу новим људима.

- Можете да се одрекнете само нечега на шта имате право, а то свакако није министарска функција. Свако од нас треба да да најбоље од себе када му се укаже част и одговорност да ради за своју државу и своје грађане. Исто тако треба увек имати нову енергију и пружити шансу новим људима, који ће својим искуством и знањем допринети даљем напретку наше државе - навела је она.

Подсетимо, Александар Вулин, министар одбране и лидер Покрета социјалиста, истакао је да не очекује место у новој влади.

- Председник Вучић нека намири СНС, који је добио највише гласова, остале коалиционе партнере, а Покрет социјалиста не мора да има ниједног министра у влади. Ја не морам да будем министар у влади, нема потребе, мењају се времена, мења се политика, долазе други људи, спољно-политички приоритети - рекао је он и додао да ће се бавити писањем, новинарством.

Министарске позиције у новој влади одрекао се и Расим Љајић, лидер СДПС-а. Он је казао да су два кључна разлога за то, а пре свега, обећање које је дао пре две године.

Он је казао и да су га многи из странке уверавали да остане министар јер је његово неучествовање у влади велики ризик за СДПС, чега је, како каже, и сам свестан, али сматра да је боље ризиковати него изгубити кредибилитет. Као други разлог навео је учестале оптужбе политичких опонената да је „вечити министар“ и да је био у свакој влади, а који му, каже, броје дане у влади јер „не могу да нађу грешку“.

Фајон злоупотребљава ЕП

Марко Ђурић, потпредседник ГО СНС-а, оценио је јуче да Тања Фајон у јавности иступа као заступник интереса „политичко-медијске хоботнице из Србије која је јавности добро позната“, а за рачун чијих интереса злоупотребљава бренд Европског парламента.

- Неће више никад у Србији владе ни правити ни орочавати разне Тање Фајон, нити било који други европски политички маргиналци који ни у својим матичним земљама немају никакву политичку тежину - навео је Ђурић.

Поднета кривична пријава против Кесића због верске мржње и нетрпељивости према Србима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА