Најновије

ЛАВРОВ РАЗГОВАРАО СА АСАДОМ: Ево како оцењују ситуацију у Сирији

Ситуација у Сирији је релативно мирна и ову тенденцију треба консолидовати, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров након разговора са сиријским председником Башаром ел Асадом.

Башар ел Асад (Фото: САНА)

"Данас смо имали дужи разговор са сиријским председником Башаром ел Асадом. Детаљно смо разговарали о ситуацији на терену. Сложили смо се да је ситуација у Сирији сада релативно мирна и да ту тенденцију треба консолидовати", рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Дамаску, пренео је ТАСС.

Шеф руске дипломатије је приметио да поједини "спољни играчи" нису заинтересовани за стабилизацију ситуације у Сирији и траже да се подстакну сепаратистичке тенденције у тој земљи.

У ту сврху они користе једностране нелегитимне мере да економски угуше земљу, рекао је он.

"Данас смо јасно и недвосмислено поновили своју посвећеност сиријском суверенитету, територијалном интегритету и политичкој независности", истакао је Лавров.

Русија и Сирија су се сложиле да наставе са имплементацијом економских пројеката, изјавио је сиријски министар иностраних послова Валид Муалем после састанка са Лавровом и замеником руског премијера Јуријем Борисовом.

"Састанак руске делегације са (сиријским) председником (Башаром) ел Асадом је био плодан и фокусирао се на различите аспекте билатералне сарадње...Договорили смо се да наставимо са спровођењем пројеката на економском пољу", рекао је Муалем и додао да су две стране разговарале и о политичком окружењу у Сирији и блискоисточном региону уопште.

Какву помоћ је Дамаск затражио од Русије, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА