Најновије

НАВАЉНИ УСТАО ИЗ КОМЕ: Каква је његова даља судбина?

Руски опозиционар Алексеј Наваљни узведен је из медицинске коме и искључен са респиратора, саопштила је берлинска болница "Шарите".

Алексеј Наваљни (Фото: РИА Новости)

Како је наведено, стање Наваљног се побољшало и он реагује када му се неко обрати.

Наваљни је хоспитализован 20. августа у Омску, након што му је позлило у авиону. Његове присталице тврде да је отрован и да иза тога стоји Кремљ, што Москва одбацује.

Нављни је убрзо пребачен у Немачку, а лекари на клиници "Шарите" саопштили су да резултати анализа указују да је отрован супстанцом из групе холинестераза.

Немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова "Новичок".

Русија позвала Немачку на сарадњу

У Савезној лекарској комори Немачке рекли су да не могу да учествују у истрази случаја Алексеја Наваљног.

Овако је медицинска заједница коментарисала предлог председника Руске националне лекарске коморе Леонида Рошаља да се створи заједничка експертска група, пошто се подаци до којих су дошли немачки и руски лекари разликују.

„Савезна лекарска комора такође је веома забринута за здравље Алексеја Наваљног и подржава захтеве савезне владе од руске владе да у потпуности разјасни околности које су довеле до овог по живот опасног погоршања здравља“, саопштила је прес служба коморе.

Додали су да су добили медицинске податке о инциденту, а руска комора не сумња у "квалитет лекарских прегледа" у Немачкој.

Немачка здравствена комора је такође нагласило да, према немачком закону, даље прегледе могу започети само родбина пацијента.

"Сама Савезна лекарска комора не може учествовати у истрагама, јер није истражно тело. Истраге су прерогатив државних органа", закључила је прес служба.

Шта се за то време дешава у Минску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА