Најновије

Вучић постао предмет ругања у Вашингтону (ФОТО/ ВИДЕО)

Вучићево брукање у Белој кући, седење на хоклици, реакција приликом сазнања да ће српска амбасада бити премештена из Тел Авива у Јерусалим, а да претходно очигледно није прочитао шта потписује, обишло је цео свет. Бламантним и понизним реакцијама српског председника позабавили су се и угледни немачки медији, који су га најблаже речено, исмејали.

Вучић у Вашингтону (Фото: flickr. com)

Највећи портал у Немачкој "T online", који је у власништву компаније "Дојче Телеком", под насловом "Циркус у Белој кући: Изненадио га Трамп? Ругање српском председнику", описао је моменат потписивања споразума, Вучићеву реакцију, као и то што је постао предмет подсмеха на Твитеру.

- Економски споразум између Србије и Косова у петак је изненада постао споредна ствар, јер је Србија очигледно потписала више него што је председник Вучић био свестан тога - пише у тексту.

Такође, "T online" је пренео ругање Вучићу које смо видели на друштвеним мрежама.

- Српски председник Вучић схватио је да се обавезао на нешто много више него што је планирао. Бар се стекао такав утисак када је Доналд Трамп похвалио одлуку о премештању српске амбасаде из Тел Авива у Јерусалим. На Твитеру се Вучићу ругају да вероватно није ни прочитао шта потписује - констатује се у тексту.

Франкфуртер Алемајн Цајтунг такође је простор посветио Вучићевој мисији у Вашингтону.

Овај медиј, између осталог, ставља акценат на писање српских прорежимских медија како Трамп и његов изасланик Гренел желе да изврше притисак на Вучића да призна независност Косова, али наклоњени му медији извештавали су о његовом "јунаштву" и да то ни под којим условима неће бити урађено.

- Тако се и догодило. Вучић се у Вашингтону непоколебљиво успротивио захтеву који му нико није ни поставио. Што се тиче статусног питања, све остаје исто: независност коју је Косово прогласило 2008. године Србија не признаје - констатује Франкфуртер Алемајн Цајтунг, уз напомену да је Трамп честитао Вучићу и Хотију на договореној економској нормализацији.

Ствара се пакт против Израела! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА