Најновије

ЂУКАНОВИЋЕВИ ПРОБЛЕМИ ПОЧЕЛИ ДА СЕ РЕЂАЈУ: Милови донатори повлаче новац

Извршни директор приватне компаније „Декар Енергy“ Милић Нововић, повукао је 5.000 евра донације Демократској партији социјалиста (ДПС) за парламентарне изборе, показује извештај Агенције за спречавање корупције (АСК) о прилозима у кампањи.

Мило Ђукановић (Фото: Сајт председника Црне Горе)

Нововићева фирма је раније од Владе добила концесије за производњу струје из мини хидроелектрана, а поред њега донатори ДПС-а су и фирма Игора Машовића и Тамара Кокић која је такође у истом бизнису.

Машовић је већински власник „Хидроенергије Андријевица“ и брат председника Општине Андријевица Срђана Машовића, који је најавио повлачење из политике, како је рекао из личних разлога, након што је ДПС на локалним изборима изгубила власт у тој општини.

Према информацијама „Вијести“, и Тамара Кокић планира да повуче донацију ДПС-у за парламентарне изборе. Она је ДПС помогла са 3.000 евра, а иначе је извршни директор две фирме које је основао конзорцијум, у коме удео има Игор Машовић, а до августа 2018. године је радила као директор његове компаније „Игма Гранд“.

Милић Нововић је прилог уплатио у јуну, док извештај АСК-а за период од 19. августа до 2. септембра показује да га је повукао.

То је учинио и Миодраг Јањушевић, који је претходно ДПС-у уплатио 600 евра.

Да ли ће Црна Гора повући признање окупиране српске покрајине, сазнајте ОВДЕ!

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА