Најновије

Лансирање “Северног тока 2” завршиће се тријумфом Русије и признањем САД

Стручњак за енергетска тржишта Вјачеслав Кулагин верује да у случају Северног тока 2 постоји само једно питање – како завршити пројекат тако да све стране задрже свој идентитет.

2_nord-stream2._com.png

Многи стручњаци су данас сагласни да ће гасовод, у који Русија и Немачка полажу наде, бити пуштен у рад ове године и то због чињенице да радове на полагању цеви изводе руска пловила која непрестано трпе због америчких санкција.

Вјачеслав Кулагин, директор Центра за проучавање светских енергетских тржишта при Институту за енергетска истраживања Руске академије наука, дели слично гледиште.

Стручњак је приметио да притисак санкција утиче на напредак изградње, али да постоје техничке могућности да се пројекат заврши 2021. године. Више интереса, према речима стручњака, представља питање добијања сертификата и пуштања у рад.

Став Сједињених Држава играће значајну улогу у овом случају.

Новоизабрани председник ове земље Џо Бајден је више пута изјавио да намерава да обнови односе са Европом који су уништени под тренутним шефом државе Доналдом Трампом.

Стога постоји сваки разлог да се верује да Вашингтон неће саботирати овај пројекат и да ће СП-2 бити лансиран без одлагања.

И у овом случају, Сједињене Државе треба да сачувају образ. Највероватнији излаз из ситуације биће успех Русије и утешно признање Американаца.

Шта се крије иза позива Приштине и ЕУ да нова администрација САД поништи договор из Вашингтона прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА