Најновије

КРЕЋЕ МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА У СРБИЈИ: Ово су приоритетне групе

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће сутра у Србији почети „масовна” вакцинација грађана против коронавируса.

Вакцинација (Фото: Јутјуб)

Она је у Убу, где је обишла обновљену Основну школу „Милан Муњас”, навела да ће од сутра бити вакцинисани просветни радници, припадници војске и полиције као и новинари.

„Ми смо људе који су изразили интересовање већ почели да позивамо на вакцинацију. Молим вас да се пријавите сви у што већем броју, што брже и ефикасније урадимо ово, брже ћемо се вратити нормалном животу”, навела је премијерка а пренела Влада Србије, преноси Бета.

Оценила је да систем пријаве за вакцинацију преко портала еУправе функционише „апсолутно савршено” и апеловала на просветне раднике да се пријаве у што већем броју с озбиром на наставак школске године.

„Изузетно је важно да сви заједно урадимо све што је у нашој моћи да деца што дуже иду у школу. Посебно је то важно за најмлађе основце од првог до четврог разреда, да буду са својим учитељима и наставницима, да се друже, социјализују и стичу радне навике. Зато смо и донели одлуку да поново кренео са наставом после зимског распуста”, казала је председница Владе Србије.

Наводећи да постоји „изузетно добар” систем надзора над новооболелима, она је најавила да ће надлежни у сарадњи са тимовима из Института за јавно здравље Србије свакодневно пратити број новооболелих ученика, наставника и ненаставног особља у школама.

„Пружићемо им сву потребну подршку да настава траје што нормалније и што дуже”, казала је премијерка.

Да ли фармацеутска мафија им а везе са државом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА