Најновије

АНДРИЈА МАНДИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Да је Амфилохије жив много тога би било другачије!

Један од лидера Демократског фронта сматра и да, ако су могли да победе најгору диктатуру у Европи, не може нико да их победи.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да би много тога било другачије да је митрополит Амфилохије жив, јер је он добро знао да само они који су се претходних година доследно, одлучно и јавно легитимисали као противници режима имају довољно храбрости, знања и мотива да тај посао одраде до краја.

Мандић је у интервјуу рекао да је био изненађен када је црногорски премијер Здравко Кривокапић неколико сати после сахране Амфилохија одустао од предлога да Демократски фронт има места потпредседника Владе и девет министарстава.

- Недобронамерна, а врло добро организована пропаганда је ову истину о тим догађајима затрпала огромном количином беспризорних лажи, инсинуација и подметања, тако да се тек одскора, без вишка емоција, може сагледати велика улога митрополита Амфилохија у рушењу диктаторског режима, као и предлога везаних за формирање нове владе који су одбачени пар сати након његове смрти - рекао је Мандић.

Он је казао и да су многи тренутно заинтересовани да доследну политичку опцију попут ДФ-а ставе под контролу или да је униште, али како каже, ако су могли да победе најгору диктатуру у Европи, не може нико да их победи.

А шта је са односима са Србијом?

Како је рекао црногорска Влада нема логично објашњење зашто већ није реализовано кључно изборно обећање, односно изградња најбољих односа са Србијом.

- Од добрих односа највише користи имала би Црна Гора, а посебно на економском плану. Србија ће поводом питања БДП-а завршити 2020. годину као најбоља у Европи са падом од свега један одсто. А радити и дружити се са најбољим, још када имате привилегију да су вам ти најбољи браћа и најближи, увек је исправан и сигуран избор. - рекао је он.

Бивша власт Црне Горе је након пораза на изборима спалила документа!? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА