Најновије

ПРОЦУРЕЛА ПРЕПИСКА ЗВИЦЕРА И МИЛОВИЋА: Обарали власт и у Србији и у Црној Гори!?

Вође криминалног кавачког клана бавиле су се међународном политиком, а у расправама ковали планове за смену председника Србије Александра Вучића, пише Политика.

– Само ми можемо обалити Вучића – поручује шеф кавчана Радоје Звицер, сада одбеглом полицајцу Љубу Миловићу, преко криптоване телефонске апликације 10. јануара 2021. године, а повод ове приче био је долазак Џоа Бајдена на чело САД.

Саговорници су, пише на скају коју је Европол доставио црногорским истражним органима а, у који су увид имале подгоричке „Вијести”, сагласни да „избор Бајдена за председника Америке одговара свима, осим Србији и великосрпској политици”.

Миловић у том контексту наводи да се Бајденовим доласком мора заокренути политика на Балкану, и да ће САД ићи „на рушење Вучића свим силама”.

– Рекао сам ти да само ми можемо обалити Вучића да му на почетак првенства 40.000 почне скандирати... Сваку власт у Србији су обалили навијачи – шаље поруку Звицер.

У редовима кавачког клана, пишу Новости, како ће касније регистровати истражитељи из Црне Горе и Србије, били су између осталих и Вељко Беливук и Марко Миљковић, који су годинама руководили добрим делом навијача београдског Партизана.

Миловић: Ту треба мудро одиграти у наредном периоду.

Звицер: Бајден ти одговара свакој држави без Срб (Србији).

Миловић: Србији, Републици Српској и великосрпској политици.

Звицер: Ја сам им реко да добро измере, што год одлуче, прихватам... Онога Станивуковића држе Енглези…

Миловић: Мислим да ће покушат Стефановића да ослаби Вучић свим силама. Све му смењује. А Станивуковић је прикривени великосрбин, већи је националиста од Додика. Ја сам га пратио и волио док нисам чуо његове изјаве везано за литије, Црну Гору, Сребреницу, Дејтонски споразум, Косово…

Звицер: Јесте, не крије он то, у сваки разговор помиње стрица који је погинуо.

Миловић: Све велико србска тешка политика, тако не могу напред. Срби са оваквом политиком оду 3 год (године) напред, па 10 у назад.

Звицер: Мењаће то странци, пошто су ова наша гамад полтронска спремна на све. Само да ове скинемо у ЦГ па што год.

Звицер: Ма какав народ, па пуно је више Срба вазда било, него нису смели гласати истицати. Милу су кола низ брдо и нема ко ће их зауставити. Хапшење Брана (Мићуновића) је јаки моменат за гласаче и све.

Никшићанин Бранислав Мићуновић ухапшен је у Будви 6. јануара  2021. године, након што је пронађено оружје у аутомобилу у коме се налазио. Уз њега, тада је слободе лишено и још неколико особа из Мићуновићевог обезбеђења. Према подацима  Агенције за националну безбедност, Мићуновић је на челу једне од криминалних екипа у Црној Гори, али је он то више пута демантовао.

Оптужница

Против Звицера и Миловића воде се бројни кривични постуци у Црној Гори, али и окружењу. Специјано државно тужилаштво је у петак саопштило да је подигло још једну оптужницу против њих и још 11 особа због стварања криминалане организације, шверца дроге и прања новца. 

Прочитајте ОВДЕ о акцији групе Восток на Јужнодоњецком правцу

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА