Најновије

КОН О НЕСТОРОВИЋУ: ''Није мио јасан''

Годину за нама обележио је вирус - дуготрајан, исцрпљујући, смртоносан. Епидемија короне изродила је многе хероје, пацијенте и лекаре, а онда и обичне грађане који се нису либили да помогну.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Члан Кризног штаба, епидемиолог др Предраг Кон управо је 2020. обележио као личност која је на многе начине прешла преко својих граница, а све у жељи да, како он то често и говори, "изађемо из ратног стања" и "победимо ову пошаст".

О страху да је и сам заражен...

- У свакодневном сам контакту са особама које имају корону. Овде у Градском заводу за јавно здравље константно сам у разговору са техничарима који су у додиру са зараженима. Ипак, иако сам у контакту, нисам мислио да сам заражен јер, верујте, овде не можете видети никога да не носи маску ни на тренутак. Нисам никада био у самоизолацији.

О односу са другим колегама и доктором Несторовићем

- Свакако да сам имао одређених разочарања, а најтеже су ми падали напади који су долазили од људи са којима сам радио и сарађивао. Страшно ме је заболео напад мог професора, доктора Радовановића. Ипак, волим да кажем да ће историја да суди о томе шта се догађало, које су одлуке биле добре, а које не.

Много пажње у јавности је изазвао његов однос са доктором Несторовићем.

- Он је напустио Кризни штаб својевољно и немам шта даље да коментаришем. Само ми није јасно зашто он када је већ изашао из Кризног штаба наставља да коментарише одлуке Штаба? То ми није јасно, заиста.

Цепање лекара

- Најзначајније за мене је што је дошло до покушаја цепања лекара. О томе нема ни говора. Ми смо сви, понављам, на истом задатку. Мере које су препоручене усвојене су махом заједничком одлуком. Било је цепања у размишљањима, али одлуке које су донете су заједничке.

Доктор Кон говорио је и о својој љубави према музици.

- Ја сам потпуно другачији човек од овог којег виђате свакодневно. У јавности ја сам професионалац, лекар који брине за здравље нације. Приватно, ја сам човек песме, шале... Често се дешава да дођем кући након неког гостовања и упитам укућане: "Јесте гледали оног Кона, је л’ био досадан као и увек?".

Шта је докторка Грујичић рекла о Несторовићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА