Најновије

СИСАК И ПЕТРИЊА ОСТАЈУ БЕЗ ПОМОЋИ ЗАГРЕБА? ''Не треба нам ваших 30 милоона помоћи''

Градоначелник Петриње Даринко Думбовић најавио је да ће држави вратити 30 милиона куна помоћи јер се не брине о људима и штети, већ о политичкој припадности.

Земљотрес у Петрињи (Фото: Јутјуб)

- Преспавао сам и преломио. Нећу узети 30 милиона куна које је жупан Иво Жинић, од укупно 100 милиона за подручја погођена потресом, доделио Петрињи. Ако влада жели да помогне Петрињцима, нека нам директно пошаље помоћ, и то на темељу стручне процене - огорчено је рекао градоначелник Петриње Даринко Думбовић који сматра да критеријуми при расподели новца нису били тежина штете од потреса и број људи које треба збринути, него политичка припадност.

- У граду нема ни једне институције која је читава. Остали смо без струје, воде, тресе се, цигле падају. Највише се бојим да још неко од људи не страда - рекао је Думбовић.

- Људи ме зову. Породица Грубић има четворо деце, близанце и децу стару три и четири године. Траже ми контејнер јер немају где да спавају, а немам га. Борим се да негде сместим новорођену бебу - наставио је Думбовић ког је посебно погодило, каже, што га жупан Жинић оптужује да је у кампањи.

Незадовољна је и градоначелница Сиска Кристина Икић Баничек. Каже да је у четвртак на састанку с министрима Дарком Хорватом и Здравком Марићем питала зашто је све концентрисано на Жупанију која не функционише најбоље јер до Сиска долази мало информација и помоћи.

Каква ужасна ствар се догодила у Петрињи после земљотреса, погледајте ОВДЕ.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА