Најновије

КРИВОКАПИЋ ТАЈНО ЗАДУЖИО ЗЕМЉУ! Испливала велика афера, тужилаштво покреће истрагу, умешани и у гашење Монтенегро Ерлајнса!

Више невладиних организација поднело је СДТ кривичне пријаве против дела чланова владе премијера Здравка Кривокапића у вези са, како наводи портал ЦдМ, тајним задужењем земље и против три члана владе због објављивања ликвидације МА на конференцији за новинаре.

Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Из овог тужилаштва су на упит ЦдМ-а одговорили да је “поступак извиђаја" у току и да више информација и података не могу да саопште ради заштите интереса поступка.

НВО Монтенегро Интернешенел затражило је од Специјалног државног тужилаштва да покрене истражни поступак против министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића поводом информације о емисији обвезница и задужењу државе Црне Горе у висини од 750 милиона евра.

Та невладина организација захтева од Специјалног државног тужиоца да у складу са надлежностима испита на основу којег закона се нова влада задужила у наведеном износу, преко које банке и брокера је одрађена емисија обвезница (с обзиром на чињеницу да је, према објављеној биографији, и сам министар у том послу), као и да ли је министар Спајић имао аранжмане у вези ове емисије и пре именовања, додаје се у тексту.

Министарство финансија и социјалног старања доставило је Агенцији за спречавање корупције изјашњење и пратећу документацију о задужењу Црне Горе за 750 милиона евра емисијом државних обвезница, објавили су медији.

Агенција је покренула поступак за утврђивање могућег угрожавања јавног интереса у случају задуживања државе и тражила изјашњење премијера Кривокапића.

Влада је емитовала државне обвезнице само два дана након што је конституисана 9. децембра прошле године, и још увек није обелоданила одлуку о задужењу, иако су је одмах тражили посланици Скупштине Црне Горе.

Кривокапић је, напомиње ЦдМ, саопштио да су ту одлуку припремали тајно због страховања од опструкције.

Посланици опозиционих партија СДП и СД Рашко Коњевић и Дамир Шеховић затражили су парламентарну истрагу због овог задужења, која је договорена за овај месец.

Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА