Најновије

ШАМАР ЗАПАДУ! Орбан проговорио о набавци вакцина у Мађарској!

Мађарска влада је првенствено усредсређена на вакцине које се развијају на Истоку, и постоје сви неопходни технички услови за почетак брзих масовних вакцинација против ковид-19 у Мађарској након испоруке вакцина у већим количинама, изјавио је данас премијер те земље Виктор Орбан.

Виктор Орбан. (Фото: kremlin.ru)

Орбан је рекао да ипак руска вакцина "Спутњик В" вероватно неће бити доступна у количинама које би биле потребне Мађарској и да, иако кинеска вакцина делује обећавајуће, ни она још није доступна.

Премијер је рекао да би у идеалном случају људи могли да изаберу да ли више воле да се вакцинишу вакцином развијеном на Западу или у Кини, преноси мађарска агенција МТИ.

Мађарска тренутно има довољно вакцина за вакцинисање 35.000 људи, рекао је Орбан за јавни емитер Кошут Радио, напомињући да су здравствени радници први који су добили вакцину по владином плану вакцинације.

Он је додао да се не очекује да ће Мађарска у догледно време добити милионе вакцина, јер чак ни произвођачи нису у могућности да пројектују када ће моћи да пошаљу више доза или колико.

"Вакцинама које долазе са запада рукује Европска унија", рекао је Орбан, напомињући да су се државе чланице сложиле да заједно наручују, а дозе међу њима треба да дели Брисел.

"Нисам задовољан темпом, јер постоје произвођачи чији су производи били раније доступни у Канади, Британији и Израелу него на пример у Европској унији", рекао је премијер, додајући, истовремено, да Брисел није крив за "то што је у немилости фармацеутских компанија".

Орбан је рекао да су државе чланице ЕУ такође имале могућност да саме наручују вакцине, поред наруџби које упућују другим државама чланицама. Мађарска и Немачка су две земље које користе ову могућност, приметио је премијер.

Судар двеју војски на граници јединствен у историји! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА