Најновије

Додик: Састао бих се са Изетбеговићем и Човићем, али без странаца

Председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, изјавио је данас да је спреман да разговара са било којим домаћим политичарем у БиХ, али без присуства странаца.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да није тачна тврдња лидера СДА Бакира Изетбеговића да је одбио састанак са њим.

„Пре два дана је неко приметио изјаву Изетбеговића, који је рекао да је одбио са мном неки састанак. То, наравно, није тачно. Истина је да је у оквиру амбасадора Европске комисије затражено да Изетбеговић посредује и организује састанак мене, Изетбеговића и Човића“, рекао је Додик новинарима у Новој Тополи код Градишке.

Истакао је да пристаје на тај састанак само под условом да нема никога од странаца и додао да је вероватно Изетбеговић одбио тај састанак.

„Ја нисам заказивао никакав састанак. Ја не знам шта је Изетбеговићу, мада не бежим од тога да разговарамо, али не у атмосфери, не у капацитету странаца који су овде све своје показали према Србима“, рекао је Додик.

Додик је оценио да странци нису добронамерни према Србима и Републици Српској, да се, како је рекао, „понашају подсмешљиво и игноришу све проблеме у вези са Уставним судом БиХ и високим представником“.

„Они и даље сматрају да требају да управљају нама. Ја то одбацујем и зато нисам хтео да се у једном аранжману који креирају странци нађем ни са ким“, нагласио је Додик.

Американци допремили ново оружје у Сирију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА