Најновије

Због кога се Вучић оволико наоружава?

Упоредо са одржавањем самита Покрета несврстаних, Александар Вучић је организовао и Сајам наоружања на којем су представљени артиљеријски и ракетни системи, стрељачко наоружање и муниција, борбена оклопна возила, електронска опрема, нови радари, патролни чамци... Имајући у виду да не прође много времена, а да Вучић не звецка оружјем на разним парадама, изложбама, сајмовима и сличним скуповима, поставља се оправдано питање, против кога се то Вучић наоружава и са киме би он то ратовао.

Због кога се Вучић оволико наоружава? (Фото: Министарство одбране)

Познато је да су аутократски лидер, широм света, опседнути безбедношћу и да улажу огромне своте новца у наоружање војске, која је у њиховој служби, а све у функцији одржања на власти. Сваки аутократа, опијен моћи, у константном је страху од побуне народа, а у вечитој параноји да ли му блиски сарадници раде о глави и да ли су му лојални. Све се то, наравно, обавља науштрб других важних друштвених делатности, као што су образовање, здравство, култура...

И док се, рецимо, одлаже одржавање Сајма књига, наводно, због епидемиолошке ситуације, Александар Вучић не види ништа спорно да у тренутку када дневне бројке заражених премашују 7-8 хиљада људи, организује Сајам наоружања, како би послао важну поруку да ће Војска Србије, која се налази под његовом контролом, бранити његову власт свим расположивим оружјима.

Другачије се и не може објаснити Вучићева фасцинираност оружјем, док народ грца у беди и сиромаштву и на ивици је да се побуни против неправде и тираније власти.

Наравно, Вучић као мајстор медијских спинова, све то представља као покушај одвраћања непријатеља од напада на Србију, тврдећи како је сво то наоружање у функцији мира.

- У свету интереса нема милостиње за слабе већ поштовање за снажне и зато је важно да развијамо одбрамену индустрију - казао је напредњачки лидер, наводећи да је развој домаће одбрамбене индустрије важан како Србија "не би могла да буде понижавана и угрожавана".

Међутим, Вучић никако да каже ко то жели да Србија буде понижена и угрожена, па ће онда употребити оружје против њега. Српски шеф државе упорно потцењује интелигенцију овог народа и држи га малоумним, те мисли да нико не увиђа како ово махање оружјем није намењено спољном фактору, према којем је Вучић сервилан и послушан, већ има две важне функције на домаћем терену: прву, да причама о спољној угрожености хомогенизује своје бирачко тело, а себе представи као јединог који брине за народ; и другу, да тај исти народ одврати од побуне.

Сведоци смо да сваки пут пред изборе Вучић и његова медијска машинерија говоре о спољним претњама, изазовима, намерама светских центара моћи да дестабилизују Србију коју Вучић "лавовски" брани, а када се избори окончају онда нас цео свет воли, поштује, уважава, цени, што је, опет, наравно, заслуга Вучића.

Зна, врло добро, Вучић да и нема са ким и да не може ни са ким да ратује, изузев са сопственим народом који је довео на руб егзистенције. То је доказао и прошле године, када је његова полиција брутално тукла мирне демонстранте на улицама Београда. Против НАТО и ЕУ не може, све и да жели, а против суседа не сме. Зато му једино преостаје сопствени народ.

Прочитан си, Вучићу, али ти џаба работа, кад се дигне кука и мотика, неће те спасити ни све армије света. 

Погледајте ОВДЕ како изгледа моћно возило "лазански".

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА