Најновије

Застрашујуће наоружање руског ловца Су-57 омогућава разбијање на пола великих ратних бродова

Руски ловац пете генерације способан је да самостално уништава непријатељске бродове.

Су 57 (Фото: РИА)

Широк распон наоружања које користе руски ловци пете генерације Су-57 приморао је америчко издање The Militari Watch да препозна смртоносност овог борбеног авиона, не само за ваздушне циљеве, већ и за бродове.

Према речима стручњака, у случају судара руског Су-57 са непријатељским бродовима, ракете у служби са борбеним авионом способне су да бродове поломе и поцепају на половине.

Могућности руског борбеног авиона Су-57 су заиста широке. Ако се раније претпостављало да је кључна карактеристика Су-57 освајање надмоћи у ваздуху, данас знамо за способност ловца да се бори са копненим циљевима и бродовима.

Кључни проблем који непријатељ треба да очекује од руског Су-57 је ракета Кинжал која је способна да уништи бродове.

„Су-57 може носити противрадарске ракете Кс-58, које су оптимизоване за неутралисање непријатељских радара и циљева противваздушне одбране циљајући зрачење непријатељских радара.

Развијене су бројне варијанте ове ракете, која је са дометом већим од 150 км потенцијално идеално оружје за „снајперско“ гађање.

Старија ракета Кх-38М има велику бојеву главу од 250 килограма у различитим варијантама која користи сателитске, инфрацрвене, ласерске и радарске системе за навођење за прецизне ударе.

Њихова брзина је двоструко већа од брзине звука, знатно су брже од већине крстарећих пројектила, па их је тешко пресрести.

Варијанта тактичке крстареће ракете Кх-38, такође би требало да постане наоружање Су-57.

Међутим, сматра се да је брзина коју има ракета Кинжал довољна да једним ударцем преполови чак и највеће ратне бродове.

Са дометом већим од 1000 км, Су-57 ће постати одличан ловац на бродове “, – извештава публикација “Тхе Милитари Ватцх”

До краја ове године, Ваздушно-космичке снаге Русије планирају да испоруче још неколико ловаца пете генерације Су-57.

Неухватљиве ракете отварају невиђене могућности за Су-57

У Русији се ради на стварању хиперсоничне ракете мале величине за ловац пете генерације Су-57.

Корпорација “Тактическое ракетное вооружение” објавила је почетак развојних радова за стварање јединствене муниције за ловац Су-57.

Хиперсонична тактичка ракета великог домета мале величине добила је назив “Личинка-МД”. До данас нема много података о пројектилу, али је познато да ће моћи одржати брзину до 8 маха током готово целе путање лета.

Још једна карактеристика “Личинка-МД” је његова ефикасна дисперзиона површина, која не прелази 0,07-0,1 квадратних метара. Захваљујући томе, радари навођења АН / МПК-65 америчких система ПВО Патриот ПАЦ-3МСЕ моћи ће да открију ракету само на удаљености од 50-60 км.

С обзиром на велику брзину потоњег, амерички противавионски ракетни системи ће имати само 20-25 секунди за пресретање, што им практично не оставља никакве шансе.

Мобилни копнени противракетни систем ТХААД, као и противавионске ракете SM-3 Block IIA и RIM-174 / SM-6,  неће моћи да покажу ефикасност у сукобу са “Личинка-МД” . Његова велика управљивост и хиперсонична брзина чине руски пројектил нерањивим за амерички систем противракетне одбране.

Војни стручњаци из Русије, Индије и Вијетнама већ се слажу да ће Личинка-МД посадама Су-57 пружити много оперативних и тактичких предности приликом извођења борбених мисија.

На Западу је ракета такође била високо цењена, уз напомену да ће заједно са њом најновији руски ловац постати невероватно опасан непријатељ за Оружане снаге било које земље.

НАТО ће бацати нуклеарне бомбе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА