Најновије

ЗАЕВ ОДЛАЗИ? Изгубио Скопље и Охрид

На локалним изборима у Северној Македонији до 19 часова гласало се у другом кругу за избор градоначелника у општинама где одлука није пала пре две седмице.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Према првим информацијама до којих је дошао Курир.мк, независни кандидат за град Скопље Данела Арсовска тренутно убедљиво води у овим местима: Виниче, Смилковци, Ченто, Маџари, Триангла, Растак, Лисице, Хром, Стајковци, Инџиково, Кисела Вода и Ђорђе Петров.

У Скопљу на основу 13 одсто обрађених изборних места Арсовска убедљиво води, 59 одсто наспрам 37 процената. На овим изборима према подацима Државне изборне комисије (ДИК) право гласа има 1.353.990 бирача. Градоначелници и чланови општинских већа бирају се у 80 општина, као и у граду Скопљу.

Председник Владе и лидер владајућих социјалдемократа (СДСМ) Зоран Заев уочи другог одлучујећег круга избора најавио је да би, уколико изгуби у Скопљу, могао да поднесе оставку на премијерску функцију. Но, како је оценио, то не би аутоматски значило и "повлачење" расписивања нових парламентарних избора, будући да би, како је прецизирао, на његово место могао да дође неки други представник из редова СДСМ-а.

О јубилеју '’краја српства'’ у Црној Гори прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА