Најновије

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН ПОВОДОМ ОПТУЖБИ ДА ЈЕ ЉУБАВНИЦИ ДАО МИЛИОНЕ: Боље да Бајден објасни...

Руски председник Владимир Путин огласио се поводом најновијег скандала у који је увучен након што су обелодањени документи у склопу афере Пандорини папири, а којима је, између осталог, откривено да је Светлана Кривоноги, његова наводна љубавница, преко офшор компаније на своје име купила пентхаус од 4,1 милион долара у најлуксузнијем делу Монака.

То је, како се тврди, само део богатства те бивше чистачице, која му је, како тврди британски Гардијан, 2003. родила ћерку Лоизу. 

Потпуно очекивано, шеф Кремља је одбацио све те наводе као непоткрепљене тврдње.

- Нема скривеног богатства у ужем кругу председника Путина - поручио је председником портпарол Дмитриј Песков. 

Он је затим указао на то да су Пандорини документи разоткрили Сједињене Америчке Државе као највећу пореску оазу на свету, што шеф САД Џо Бајден, како је истакао, требало да објасни.  

- Оно што привлачи пажњу је то која је земља највећа пореска оаза на свету. Ради се, наравно, о САД - поручио је Песков. 

Путин, ког САД сумњиче да је у тајности осигурао огромно богатство, не појављује се у Пандориним документима под именом и презименом. 
Међутим, етикетирани су неки од његових најблискијих људи, међу којима и најбољи пријатељ из детињства, покојни Петр Колбин. Њега су критичари Кремља називали "Путиновим новчаником".  

Сличну реакцију на Пандорина документа, којих је објављено око 12.000, реаговала је и Турска. Тако државна новинска агенција из те земље јутрос уопште није известила о открићима која произлазе из списа, баш као и велик део турских мејнстрим ТВ канала. Међутим, независни портали, као што су Газете Дувар и Т24, објавили су да се у Пандориним документима спомиње 220 турских имена.

Подсетимо, аферу Пандорини папири разоткрио је Међународни конзорцијум истраживачких новинара (ИЦИЈ). Истрагом су обухваћени рачуни на Британским девичанским острвима, Панами, Белизеу, Кипру, Уједињеним Арапским Емиратима, Сингапуру, Швајцарској, али и у појединим америчким државама за које се испоставило да су за многе милијардере широм света биле најсигурнији порески рајеви. 

Русија тестирала "циркон"! Овај убица у трену уништава цео град. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА