Најновије

ВУЛИН: Део МУП-а против Вучића

Да ли ће Колувија бити осуђен или неће, да ли је на његовој плантажи произведена марихуана, о томе ће одлучити суд, а ми овде говоримо о томе да су делови МУП-а били спремни да све ово што се дешавало око Јовањице да би председник Вучић видео рођеног брата у затвору и да би поднео оставку, рекао је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин је гостујући на ТВ Пинку потврдио да су некадашња секретарка Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић, начелник Одељења за наркотике београдске полиције Слободан Миленковић и инспектор Душан Митић одбили да буду испитани на полиграфу.

"Када нећете да идете на полиграф, онда сигурно нешто кријете. Шта вас је коштало да тих десет минута одете на полиграф", рекао је Вулин.

Он је навео да је прислушкивање председника Вучића имало за циљ да прибави компромитујући материјал о председнику или члановима његове породице.

"Када то није прошло, када нису нашли ништа што би могло да упрља председника Вучића и чланове његове породице, онда је дошла 'Јовањица'", рекао је министар унутрашњих послова.

Вулин је додао да се Вучић надао да до овакве ситуације неће доћи и да ће осумњичени за ове случајеве отићи на полиграф.

"Ово је наставак приче о прислушкивању. Они су хтели да нађу било шта што ће Вучића повезати са било каквим криминалом. А када нису успели да нађу ништа, онда је дошла 'Јовањица' како би брата Александра Вучића покушали да повежу са Колувијом", рекао је Вулин.

Он је нагласио да нема никакве везе између Колувије, Андреја и Александра Вучића, и да је Колувији нуђено да измисли контакте са Вучићима.

"У именику Колувије није било ни броја телефона Вучића, а камоли разговора. Од прислушкивања до 'Јовањице' није могло да прође без станих служби. Једини начин да срушите Вучића није да га победите на изборима, јер је воља народа таква да га народ подржава. Они желе да компромитују породицу Вучић како би председника натерали да он због породице поднесе оставку", оценио је Вулин.

Он је изнео тврдњу да је било сарадње паралелне структуре у

МУП-у са западним амбасадама, и додао да у МУП-у нема места за оне који су покушали да повежу председника Србије и његову породицу са криминалом.

"Тако урушити поверење у полицију је неприхватљиво. То не може, то не сме да се дешава. Да смо имали такве људе који су у стању да злоупотребе своју функцију, МУП не би имао овакав успех као што је имао у протеклих годину дана", рекао је Вулин.

Министар је додао да ће Србија сазнати ко је и какву улогу имао у овим криминалним активностима.

"Једини човек који може да победи на председничким изборима је управо Александар Вучић. Ако СНС не изабере Вучића за председника Србије, то значи да је СНС пала под утицај страних служби", сматра Вулин.

Да ли је чоколада у Србији постојала пре Вучића, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА