Најновије

ЈУРЊАВА ПО ВРЕЛОЈ СИРИЈИ! Америчка оклопна возила прогоне руски хуманитарни конвој! Смета им достава помоћи становништву! (ВИДЕО)

Дана 16. маја, Русија је послала конвој са 150 тона хуманитарне помоћи из ваздушне базе Хмеијмим на североисток Сирије, укључујући град Ал-Камишли.

Руски конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како јавља РТ, део помоћи је подељен у граду Аин Иса на северу Раке. Остатак ће бити распоређен у различитим деловима североисточног региона у наредних неколико дана.

Током проласка кроз америчку „зону утицаја“ источно од града Тел Тамр, руски конвој су прогонила два америчка оклопна возила.

Руске снаге прошле године су ушле на североисток Сирије да надгледају споразум између Дамаска и Сиријских демократских снага (СДФ). Касније је руска војна полиција била задужена да надгледа руско-турско примирје у региону.

Тренутно Русија ради на успостављању снажних односа са локалним становницима у региону. Поред слања помоћи, руски званичници одржавају састанке са племенским вођама и угледним личностима. У региону се такође редовно распоређују додатне снаге.

Чини се да су САД забринути због све већег присуства Русије на североистоку Сирије, посебно таквим „непријатељским чиновима“ као што је пружање помоћи локалним становницима.

Ко је победио у симулацији рата за 2030. годину, Кина или Америка? Сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА