Најновије

Вучић: Само Србија нема право на самоопредељење, већ су нас бомбардовали

Упитан да прокоментарише писање медија да је Кристијан Шмит у извештају у БиХ навео да ће се та земља распасти, Вучић каже да тај извештај још није прочитао.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, високи представник за БиХ написао је извештај који је требало данас да представи на седници СБ УН, која је потом одлођжена, а у ком се наводи да БиХ прети распад и нови сукоби због "српских сепаратиста", због чега се заложио на повећање броја ЕУФОР војника.

Председник Србије Александар Вучић, који борави у Глазгову на климатском самиту, рекао је за медије из Србије да није нисам прочитао тај извештај и да не би да га коментарише док га целог и с пажњом не прочита.

"Немам ко већина Срба мишљење о сваком питању. Видео сам са портала и да су главне оптужбе на рачун Републике Срспке и како желе да руше Дејтонски споразум. Али, мислим да је проблем у томе што су сви други покушавали да то ураде. Понављам, желим с пажњом то да прво прочитам", рекао је Вучић.

Када говорите о БиХ, ми чинимо све да помогнемо, када им је та помоћ потребна, подсетио је председник Србије и навео колико врста помоћи је Србија упутила БиХ.

Вучић је напоменуо да је направљен изузетак у поштовању међународног јавног права.

"Зато ми је и смешно да данас причају о праву и правди, то је глупост. Само Србија нема право на самоопредељење и нема право ни на шта, већ су нас бомбардовали", рекао је он.

О односима са Црном Гором

Говорећи о сутрашњој посети Србији црногорског премијера Здравка Кривокапића, Вучић је рекао да ће се срести с њим.

"Ми немамо неке тензије у односима, ми желимо пристојне и нормалне односе са Црном Гором, желимо разговоре, али немамо велика очекивања", додао је Вучић.

Истакао је и да ће инсистирати на националној амбицији која мора да буде и мир и стабилност, развој економије и популационе политике "јер без деце све што радимо неће имати смисла".

Сателистске снимке руске границе који су запрепастили Кијев погледајте ОВДЕ.

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА