Најновије

Александар Вучић се овим потезом „дефинитивно учврстио као најпослушнији ученик запада“.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оценио је данас да се Србија налази „под двоструком окупацијом – од стране запада и од стране Кине“. Ђорђевић је то изјавио коментаришући најновије развоје догађаја у вези са градњом рудника литијума „Рио Тинто“ у Подрињу, као и скандала у вези са фабриком „Линглонг у Зрењанину“.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Рио Тинто буквално исељава долину Јадра, застрашује народ, а све раде у договору са властима. Мењају законе Србије онако како њима одговара“, истиче лидер Ослобођења.

Он је рекао да се по питању ове енглеско-аустралијске компаније ради само о „врху леденог брега“ у односу запада према Србији.

„Амбасадори који се понашају као колонијални управници и Вучићев режим који испуњава сваки геополитички миг из Берлина и Вашингтона, од Косова до Републике Српске, показују да смо ми уствари под окупацијом“, објашњава Ђорђевић.

Према његовим речима, Александар Вучић је „још пре доласка на власт“ обећао западним центрима моћи „своју оданост“.

„Само неколико месеци након преузимања власти, потписао је Бриселски споразум којим је укинуо српску полицију, тужилаштво, судове, цивилну заштиту и локалну самоуправу на Косову и Метохији. То није пало на памет ни Ђинђићу, ни Коштуници, ни Тадићу“, подсећа председник покрета Ослобођење.

Он сматра да се Александар Вучић тим потезом „дефинитивно учврстио као најпослушнији ученик запада“.

Како је навео, кинеска окупација Србије је „више суптилна“ јер се налази искључиво у економској сфери, али је итекако видљива.

„Кина овде нема значајних политичких интереса, само економски, који се нажалост остварује кроз робовласничко израбљивање јефтине радне снаге, кроз извлачење новца препумпаним кредитима и кроз доношење прљавих технологија које уништавају српску животну средину“, истиче Ђорђевић.

Он наводи примере Бора и Смедерева као показатељ шта ће се десити у Зрењанину.

„Једино решење је да се Србија окрене себи и уз помоћ пријатеља и савезника скине јарам ове лоповске и издајничке власти, која би и последњи камен наше земље продала за шаку долара“, закључује Млађан Ђорђевић. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА