Најновије

ВУЧИЋ ТУЖИО ОБРАДОВИЋА ЈЕР МУ ЈЕ ПРЕТИО ШАМАРАЊЕМ: Бошко поручује да једва чека да се види са њим

Председник Србије Александар Вучић тужио је лидера Двери Бошка Обрадовића због, како се наводи, увреда које износи у јавности на његов рачун. Између осталог, правни заступник шефа српске државе истакао је да је Обрадовић угрозио и његов физички интегритет поруком да ће му првом приликом ударити шамар. Коментаришући Вучићеву тужбу, председник Двери каже да једва чека да се види са њим, уколико има храбрости да дође на суд.

Обрадовић и Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић тужио је лидера Двери Бошка Обрадовића због тога што је, како се наводи, у својим јавним наступима често износио увредљиве и неистините наводе о њему, чиме му је, како се истиче, нарушио углед.Уз углед, адвокат председника Србије истиче да је Обрадовић у својим наступима угрозио и физички интегритет Вучића, због претње да ће му ударити шамар кад се сретну. Због свега наведеног, правни тим шефа српске државе тражи 200 хиљада динара надокнаде.

“Сви се сећамо колико се пута Александар Вучић јавно хвалио да он никада никога није тужио, а онда сам имао ту част да будем први против кога је поднео тужбу. Радујем се новом суђењу и новој шанси за директно суочење, јер није смео да се појави на прошлом суђењу када сам га тужио за повреду части и угледа због клевета да сам фашиста и лопов”, истиче Обрадовић у својој првој реакцији на тужбу председника Србије.

Он објашњава да га Вучић гони због серије твитова које је својевремено написао.

У њима сам га оптужио за директну везу са разним криминалним структурама, при чему остајем и сада. Од Александра Станковића, преко Дијане Хркаловић до Вељка Беливука, увек је у везе са овим криминалним подземљем уплетен неко из врха СНС, што није било могуће без знања председника владајуће странке. Председнику СНС је очито засметало и када сам га подсетио на кршење Устава Србије и председничке заклетве у вези са његовом катастрофалном, антидржавном и антиуставном политиком према КиМ”, наводи Обрадовић.

Он каже да је чињеница да је у својим твитовима понекад користио и теже речи попут издајник, преварант, лажов и кукавица, али да је за сваку од њих увек имао и доказе, које ће, како наовди, поновити и пред судом у својој одбрани.

“Разумем да га боли кад напишем да је највећа лажовчина и преварант у политичкој историји Србије, али је то лако доказиво кроз огроман број његових предизборних обећања која никада нису испуњена, као и свакодневних изјава које су остале само на нивоу политичког маркетинга и ништа више и бивале прекршене са његове стране колико сутрадан. Разумем и да политичари на власти не воле да их хватамо у лажи и грађанима указујемо на све оно што су обећали, а нису урадили, као и када указујемо на њихову уплетеност у корупцију, али то је наш посао у опозицији. Притом, највиши представник власти би морао да буде највише спреман да трпи критику, па и коју тежу реч у жару политичке борбе, посебно што и сам толико пута користи тешке речи према својим политичким противницима”, сматра саговорник нашег портал, додајући да се нада како ће предстојеће суђење бити прилика за суочење по свим овим питањима и замена за директан ТВ дуел.

“Он на дуел није изашао већ 10 година, због чега сам га и назвао кукавицом. Ако се опет не појави на суду, ето најбољег доказа мојих тврдњи”, закључује наш саговорник.

У јаунару ове године Први основни суд у Београду донео је првостепену пресуду којом се председник Србије Александар Вучић обавезује да лидеру Двери Бошку Обрадовићу плати 200.000 динара са затезном каматом, а у року од 15 дана. Међутим, како је раније открио портал Нова.рс, другостепеном одлуком пресуда је враћена на поновно размтрање.

“На другостепеном одлучивању није оспорен део оптужбе који се тиче увреде да сам фашиста. Суд је установио да је у том случају дошло до повреде угледа, али је вратио пресуду на поновно разматрање због тога што је двоструко Вучић двоструко тужен, јер ме је ставио и у контекст лопова и лоповлука. Одлука је враћена јер наводно није јасно на кога се та увреда односи, да ли на мене или неког другог, па је због тога потребно да то суд поново испита”, објаснио је Обрадовић за “Нову”.

Подсетимо, раније је наш портал објавио да је редседник Србије Александар Вучић тужио је лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа због његових коментара у медијима. Између осталог, Вучић је тужбу поднео и због Ђиласовог интервјуа за Нова.рс у ком је навео да је председник Србије ментално оболео човек.

Британски парламентарци означили Србију као непријатеља и позвали САД и ЕУ да интервенипу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА