Најновије

ШОЈГУ: Пратимо НАТО бродове у Црном мору, наша војска је спремна на све

Руска војска прати америчке ратне бродове на Црном мору и не сме да дозволи провокације са њихове стране, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу за телевизију „Русија 1“.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА)

– Ми, наравно, знамо да када у Црно море уђе брод нерегионалне силе, када схватимо да је наоружан далекометним високопрецизним оружјем, када схватимо да има то оружје, тј. да не иде у туристичку посету, наравно, пратимо га и знамо да су у сваком тренутку могуће неке провокације, као што је то не тако давно био случај са британским бродом. И, наравно, не смемо да дозволимо такве ствари – рекао је министар, коментаришући присуство америчких бродова на Црном мору.

Он је напоменуо да је то готово стални покушај „да нас провере, да провере колико смо спремни“, да виде како је изграђен цео систем дуж обале Црног мора и уопште на југу Русије. Према речима министра, Сједињене Америчке Државе нису једине у оваквим проверама и таквим походима.

– Колико знам, предстоје им војне вежбе, вежбе са нашим суседима, вежбе са грузијском флотом и вежбе са украјинском флотом. Па, ми такође изводимо вежбе и наставићемо то да радимо – додао је он.

У Црно море је 30. октобра ушао амерички разарач „Портер“ наоружан крстарец́им ракетама. Прате га снаге и средства Црноморске флоте. На Црном мору већ се налази и амерички командни брод „Маунт Витни“.

Раније је америчка Шеста флота саопштила да су бродови отишли на Црно море како би вежбали заједничке операције са савезницима и партнерима у НАТО-у у региону.

У октобру је разарач америчке морнарице „Чејфи“ покушао да наруши руску државну границу у Јапанском мору, али је био приморан да се повуче под притиском великог противподморничког брода „Адмирал Трибуц“.

Пре тога је у јуну руску државну границу на Црном мору нарушио британски разарач „Дефендер“, којег су заједничким напорима флоте и авијације протерали из руских територијалних вода.

Група америчких конгресмена тужила Вучића због велике корупције, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА