Најновије

САД запретиле Русији санкцијама без преседана

Ако Москва нападне суверенитет Украјине, САД ће увести санкције Русији „какве до сада нису виђене“

У интервјуу за Си-Би-Ес, амерички потпредседник Камала Харис рекла је да Вашингтон координише своју позицију са савезницима и да се стара да Кремљ буде свестан могућих последица војне акције.

„Имамо директне разговоре са Русијом. Председник се, као што знате, недавно састао виртуелно са Путином и врло смо јасни да Русија не треба да напада суверенитет Украјине, да морамо да устанемо и да се заложимо за њен територијални интегритет“, рекла је она.

„Радимо са нашим савезницима у том погледу и били смо врло јасни да смо спремни да уведемо санкције какве до сада нисте видели.“

Ово није први пут да Вашингтон најављује могуће акције без преседана против Русије. Раније овог месеца, амерички државни секретар Ентони Блинкен упозорио је да ће, у случају војног сукоба између Москве и Кијева, САД наметнути Русији „економске мере од огромног утицаја“ којих су се „уздржавале да употребе у прошлости“. На сличан начин ово је поновила и његов заменик за политичка питања Викторија Нуланд.

Претња економским мерама уследила је након тврдњи западних медија и политичара да је Москва почела да концентрише трупе на граници са Украјином, са циљем да покрене наводну инвазију у блиској будућности. Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио је оптужбе, наводећи да Русија једноставно помера своје оружане снаге унутар своје територије и да су извештаји неосновани.

Британска новинска агенција "Ројтерс" је прошле недеље пренела да Бела кућа разматра могућност забране извоза потрошачких и индустријских технологија у Русију, као што су компоненте за паметне телефоне и авионе. Ово би, као део већег пакета санкција, могло озбиљно да утиче на потрошаче, индустријске операције и запошљавање.

Извор:Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА