Најновије

Председник Албаније: Рама се није консултовао са мном, већ са Вучићем

Председник Албаније Иљир Мета изјавио је да се премијер те земље Еди Рама није са њим консултовао о учешћу Албаније у иницијативи “Отворени Балкан”, већ са председником Србије Александром Вучићем. Мета је поновио да иницијатива “Отворени Балкан” није свеобухватна и да је “створила много дебата и контрадикција, заобилазец́и Косово и стављајуц́и га под притисак да не жели сарадњу”.

Иљир Мета (Фото: Јутуб)

– Моја посета Косову је била планирана и док сам био тамо нисам могао да не изнесем своје мишљење о овој иницијативи. Реч је о иницијативи која је за веома кратко време три пута мењала назив. То је створило многе дебате и контрадикције, посебно са косовским лидерима. Она није свеобухватна и не може да буде трајна сарадња – рекао је Мета и додао да се Рама није консултовао са њим око учешћа у иницијативи “Отворени Балкан”, већ са председником Србије.

Албански председник је навео да је спољна политика те земље увек била стабилна и да је “имала на уму питање Косова”.

– На првом месту морамо да имамо заједничку координацију. Вршимо притисак на Косово да они не желе сарадњу, не знам колико то служи Албанији или Косову, жао ми је због овог питања. Не преузимам иницијативе у спољној политици без консултација са другим факторима – закључио је Мета.

Извор: Vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА