Најновије

НАЦИОНАЛИСТ: Вучић повукао закон због протеста и апела Мише Вацића

- После масовних протеста и јавног апела Српске Деснице и Мише Вацића председнику Србије Александру Вучићу да повуче Закон о експропријацији, управо је тај закон и повучен, пише портал Националист.

Mиша Вацић (Фото: Јутјуб)

Подсећамо да се Српска десница успротивила Закону о експропријацији, али и затражила да се потпуно забрани рад Рио Тинта у Србији.

- Српска Десница позива председника Републике Србије Александра Вучића да не потпише закон о експропријацији земљишта, већ да га врати народној скупштини Републике Србије – апеловао је Вацић пре повлачења закона.

Подсећамо да је својевремено опозиција тврдила да је Миша Вацић у директном контакту са председником србије Александром Вучићем, а и сам Вучић је потврдио да су имали телефонске разговоре. Непознато је да ли је Вацић против закона агитовао само кроз медије или је било и директних контакта на ту тему са Вучићем.

Влада Србије је на јучерашњој седници донела ту одлуку и из скупштинске процедуре повукла Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио председник Александар Вучић. На истој седници Влада је предложила измене и допуне Закона о референдуму.

„Влада Републике Србије направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво“, саопштила је Влада Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА