Најновије

НАТО У ДРЕВНОЈ РУСКОЈ ЛУЦИ ВЕЖБА НАПАД НА РУСИЈУ: Амери и Кијев се до сада нису усуђивали на овако нешто! Москва ће брутално одговорити

Украјина ће ове године одржати војне вежбе са снагама НАТО-а у Одеси, најавио је украјински премијер Денис Шмигал на заједничкој конференцији за новинаре с генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

Разговарали смо о перспективама промоције наше практичне сарадње са Алиајнсом, припремамо војну вежбу у Одеси 2021, рекао је Шмигал.

Према његовим речима, на састанку је било речи о борби против корона вируса, сајбер-нападима и учешћу украјинских снага у мировним операцијама, преноси ТАСС.

Рекао је и да је Украјина заинтересована за продубљавање сарадње са Алијансом на пољу безбедности у Црном мору.

Шмигал је рекао и да се Украјина спрема за чланство у НАТО.

Подсетимо, Одеса, град на обали Црног мора, огромна лука, историјски значајан за Украјину колико и за Русију у прошлостии!

Пре неколико месеци познати руски новинар Владимир Соловјов предложио је да се од Украјине купи Одеса, открио је "Взгљад"

- Можемо дати добру цену: рубљу, или можда чак пет. Ионако тамо мора све да се обнови и доведе у ред. То је као да купујемо предузећа у стечају и преузимамо све њихове дугове и трошкове", рекао је Соловјов, коментаришући речи члана Савета Федерације Сергеја Цекова, који је предложио да украјинске власти препусте Русији јужне регионе ако желе да сруше споменик Катарини Великој у Одеси.

Соловјов је у шали додао да се не треба ограничавати Одесом, могу се купити све територије до Придњестровља. Он је појаснио да је у историји већ постојао такав преседан.

- Русија је 1686. године добила Кијев од Пољско-литванске краљевине - чак постоје и политичке анегдоте на ову тему - додао је он у интервјуу листу "Взгљад". 

У Одеси су раније одржани протести на којима је захтевано рушење споменика руској царици Катарини Великој која је основала овај град на Црном мору. 

Иран ће извршити нападе на западне циљеве, откривено и како. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА