Најновије

''ОН ЈЕДИНИ МОЖЕ ДА УНИШТИ АМЕРИКУ'': Медији открили Трампову реакцију на пропуштен позив из Кремља

Бивши амерички председник Доналд Трамп поцрвенео је кад је сазнао за пропуштени позив руског колеге Владимира Путина и казнио своје потчињене. Трампову реакцију открили су присутни током разговора у BBC-јевом филму, пише The Independent.

Владимир на вези (Фото: РИА Новости)

Америчком лидеру речено је о пропуштеном позиву током састанка са бившом британском премијерком Терезом Меј, која је у Вашингтон стигла након његове инаугурације у јануару 2017. године. Фиона Меклеод Хил, тада шефица кабинета, рекла је да је Трумп тог дана изгубио живце.

Према Хиловој, бивши шеф Беле куће у почетку је јако поцрвенео, а затим напао присутне бесном тирадом. „Рекао је:„ Кажете да је Владимир Путин назвао Белу кућу и кажете ми то о томе управо сада, током ове вечере? “Присетила се, додајући да је у том тренутку имала утисак да је за столом преплавила рушица.

Хил је приметила да га је неколико минута пре него што је Трумп сазнао за пропуштени позив, Меј питала да ли је разговарао са руским лидером, којег је често помињао током предизборне кампање. Тадашња амбасадорка Уједињеног Краљевства у Сједињеним Државама Ким Дарок, која је била присутна разговору, објаснила је да је Меј планирала да разговара о Путину са председником Сједињених Држава и подели своје ставове о њему.

Дарок је приметила да је разочарани Трамп тада рекао да не може да верује да руски председник није повезан са њим. „Путин је једина особа на свету која је способна да уништи Сједињене Државе и ја нисам одговорио на његов позив“, жалио се саговорнику.

Раније је објављено да је актуелни амерички председник Џо Бајден желео да добије приступ скривеним детаљима разговора свог претходника Доналда Трампа са руским лидером Владимиром Путином. Појашњено је да саветници актуелног председника намеравају да открију да ли је републиканац икада обелоданио поверљиве податке или је са руским председником склопио било какве поверљиве споразуме који би могли изненадити нову администрацију.

Да ли ће се поновити криза из 2008. године, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА