Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАР: Ево које ће последице Немачка претрпети играјући се са Русијом

Спољнополитичка тактика, коју Немачка користи у односима са Русијом, може довести Берлин до неочекиваних последица. Познати политички аналитичар, интелектуалац ​​Анатолиј Васерман дошао је до овог закључка коментаришући односе који су се развијали између Немачке и Русије у последњих неколико година.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Указано је на то са чиме је повезан необичан положај Берлина, а такође објашњено шта би могло да угрози Немачку у будућности. 

Подсетимо, раније је политиколог, новинар и главни уредник „World Economy“  Александар Сосновски, анализирајући ситуацију на међународној сцени, дошао до закључка да је Немачка кренула путем зближавања са Русијом. О томе сведочи одсуство било какве озбиљне реакције Берлина на „случај Наваљни“, као и позитиван став у вези са спровођењем пројекта Северни ток 2.

Са друге стране, Анатолиј Васерман је подсетио да је Немачка и даље зависна од мишљења Сједињених Држава. Нова администрација Беле куће, на челу са новоизабраним председником Џозефом Бајденом, показала је Берлину да није спремна да се одрекне “партнерских односа” и утицаја на позицију Берлина о различитим међународним питањима, узимајући директно учешће у њиховом решавању.

Према речима Васермана, Немачка се заиста креће према Русији, али иде у „цик-цак“, с обзиром да и даље остаје зависна од Вашингтона.

Међутим, ова позиција је опасна за Берлин, јер, подлежући утицају Сједињених Држава, немачке власти могу у потпуности одбити сарадњу са Русијом, што земљи прети озбиљним последицама.

Одбијање учешћа у пројекту Северни ток 2 ускратиће Немачкој природни гас, што ће заузврат задати огроман ударац економији ове земље.

„САД притискају огромном снагом, па не могу да гарантујем да ће се окретање Немачке према Русији наставити. Али, истовремено, потпуно је јасно да немачка економија једноставно не може да опстане без Северног тока 2. Владимир Иљич Уљанов је лепо рекао да је политика збирни израз економије“, резимирао је стручњак.

Оружје у рукама Северне Кореје постало још опасније по Американце. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА